Na Kupi u Sisku večeras pristao francuski riječni cruiser "Victor Hugo"

Slika /arhiva/100616-Hugo1.jpg

Na pristanište Kapetanije Sisak na rijeci Kupi kod sisačkog Malog kaptola večeras je pristao francuski riječni cruiser "Victor Hugo" s 82 putnika iz Francuske, Belgije i Kanade. Uplovljavanjem i pristajanjem broda u sisačkoj luci u središtu grada obnovljen je taj oblik sisačkog gospodarstva, jer je to prvo uplovljavanje stranog cruisera u sisačku luku. Direktorica Turističke zajednice grada Siska Lidija Kopjar izrazila je zadovoljstvo dolaskom tako velikog riječnog broda u Sisak, istaknuvši da je to dodatni poticaj sisačkom turizmu.




Putnicima broda priređena je dobrodošlica u kavani "Mali kaptol" na sisačkoj šetnici uz rijeku Kupu, te im je priređen prigodni jazz program.



Na pristaništu u Sisku brod "Viktor Hugo" ostat će usidren do 20 lipnja, a turisti će za to vrijeme razgledati povijesne znamenitosti grada Siska, te preko vikenda pratiti "Sisački viteški turnir". Brod "Viktor Hugo" ima gaz od 100-injak centimetara, dugačak je 82 metra i širok 9,5 metara, nosivost mu je 550 tona, te ima 52 kabine s kupaonicama. (Hina)


Pisane vijesti