Na konferenciju 'Silk Road Tourism' u Dubrovniku dolaze najjači predstavnici kineskog turističkog sektora

Slika /AA_2018_b-fotke/gradovi/2018-silk-road-tourism_DBK.jpg

Kinesko jugoistočno europska poslovna asocijacija (CSEBA), u suradnji s tvrtkom za organizaciju događanja Meritum komunikacije, Silk Road Chamber of International Commerce (SRCIC), Gradom Dubrovnikom, Ministarstvom turizma RH, Hrvatskom turističkom zajednicom i Ministarstvom održivog razvoja i turizma Crne Gore od 24. do 26. travnja, organizira Silk Road Tourism Conference u Dubrovniku, u Sheraton Dubrovnik Riviera Hotelu. Silk Road Tourism Conference time postaje najveće i najznačajnije poslovno događanje koje spaja glavne kineske gospodarstvenike s regionalnim, u cilju jačanja turističke suradnje i pratećih djelatnosti. Na konferenciju, uz predstavnike gospodarstva iz Hrvatske i regije, dolaze i najveći kineski turoperatori, kineska međunarodna gospodarska komora koja umrežava stotinjak gospodarskih komora na Putu svile, zainteresirani kineski investitori te niz onih koji prate turističku djelatnost.

Pokazatelj interesa kineske poslovne zajednice za nastupom u regiji je što, između ostalih, dolazi i Wang Shuai, osnivač i predsjednik iYATa, najveće kineske nautičke tvrtke koja sa svojih 10.000 jahti promovira high class turističke pakete za kineske nautičare u svijetu. Upravo, Shuai ove godine dolazi u Hrvatsku proširiti suradnju s lokalnim gospodarstvenicima jer je prošle godine uvidio kakve nautičke potencijale nudi hrvatska obala. Veliki je interes i regionalnih zemalja za ovaj skup, no Hrvatska je strateški iskočila zbog svog geografskog položaja i snage koju ima u turističkom segmentu.

„Uz uvažene kineske i regionalne gospodarstvenike, dolaze i najviši predstavnici Silk Road Chamber of International Commercea (SRCIC), organizacije koja povezuje stotinjak gospodarskih komora na 'Putu svile', a čiji je i CSEBA odnedavno punopravni član. Riječ je o poslovnom klubu koji svojim ciljanim aktivnostima jača razmjenu između zapadnih zemalja i Kine te utječe na ubrzanje poslovnih procesa kako bi se osnažila ulaganja i proširilo poslovanje te, između ostalog, potaknuo dolazak kineskih turista na Jadran“, poručuje Mario Rendulić, predsjednik Predsjedništva CSEBAe, koji su s investicijom od 30 milijuna kuna u Krapinske Toplice pokazali koje su mogućnosti otvorene kroz jačanje suradnje s kineskim gospodarstvenicima.

U CSEBAi ističu da su se na organizaciju ovako važnog poslovnog skupa odlučili potaknuti uspjehom 1st Silk Road Tourism Workshop održanog početkom veljače u Krapinskim Toplicama, kao i snažnim investicijskim zamahom koji se tek očekuje te posebno nakon nedavne odluke da će graditelj Pelješkog mosta biti kineska kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC).

U tri dana konferencije poseban naglasak bit će na temama nautičkog, zdravstvenog i kulturnog turizma. Bit će predstavljeni i planovi SRCICa u Hrvatskoj i regiji, kao i rad Silk Road Funda koji će investirati u budućem razdoblju u nekoliko zemalja naše regije. 

Hrvatski turistički kapaciteti još uvijek su manje poznati kineskom tržištu, a hrvatski se turistički sektor treba kvalitetno pripremiti i za prihvat kineskih gostiju koji se uz kulturološke specifičnosti razlikuju i po načinu korištenja kineskih komunikacijskih platformi. Uz navedeno, promocija u NR Kini iziskuje velike organizacijske i troškovne napore pa je upravo jedan od ciljeva ovog skupa bio dovesti što veći broj relevantnih kineskih partnera u Hrvatsku i regiju.

Važno je spomenuti da će tijekom konferencije biti potpisan i predugovor o snimanju prvog kineskog filma u Hrvatskoj. Program Silk Road Tourism Conference nalazi se ovdje.

Pisane vijesti