​Na DHT-u u Rovinju dodijeljene Godišnje hrvatske turističke nagrade - Dubrovnik šampion hrvatskog turizma

  • Slika /1_A_fotke_vijesti/1_231111_dht.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Večeras je u Rovinju održana završna svečana večer Dana hrvatskog turizma na kojoj su dodijeljene Godišnje hrvatske turističke nagrade, nagrade za najbolje u turizmu Hrvatske u 2023. Pred više od 1200 sudionika turističkom destinacijom godine, novim šampionom hrvatskog turizma proglašen je Dubrovnik, najboljim turističkim događajem godine proglašeni su Đakovački vezovi, dok je u kategoriji Ljudi u turizmu Godišnja nagrada „Anton Štifanić“ dodijeljena Javnoj ustanovi Baraćeve špilje za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području općine Rakovica.

Godišnju nagradu „Anton Štifanić“, pojedinac osvojio je Robert Pende, ravnatelj Uprave za razvoj poduzetništva, investicije i konkurentnost turističkoga gospodarstva pri Ministarstvu turizma i sporta, dok je Nagrada za životno djelo uručena Sandi Čorak, znanstvenoj savjetnici u trajnom zvanju u Institutu za turizam.

Hrvatska turistička zajednica dodijelila je i tradicionalnu nagradu Čovjek, ključ uspjeha - djelatnik godine pojedincima u 19 kategorija, dok je Ministarstvo turizma i sporta dodijelilo nagradu za održivost, Naturally yours, koja je ove godine pripala ACI-ju.
 
Godišnje hrvatske turističke nagrade u ovoj su se godini dodjeljivale prema novom konceptu, prema novim kategorijama koje su zajedno definirali Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora.

Riječ je o 15 kategorija, odnosno nagrada za turistički događaj godine, turistički aranžman godine, gastronomski doživljaj godine, hotel i kamp godine, a dodijeljene su i nagrade u aktivnom, kulturnom, nautičkom, poslovnom, ruralnom te zdravstvenom turizmu, kao i nagrade za unique smještaj godine i turističku destinaciju godine (šampion hrvatskog turizma). 



Pisane vijesti