Na Croatia Boat Showu stotinu plovila

Slika /arhiva/P-H20160413000449.jpg

Nautički sajam Croatia Boat Show otvoren je u srijedu na splitskoj Zapadnoj obali, a na njemu je izloženo stotinjak plovila, od čega 65 u moru. To je dvostruko više nego tijekom prethodnih izdanja sajma koji se održava u organizaciji tvrtke Profectus i okuplja brodograditelje i proizvođače brodske opreme, agencije, predstavnike marina i zastupnike proizvođača. Traje od danas, do 17. travnja.Uz brodove i jedrilice izloženi su i "gumenjaci", automobili, električni automobili i bicikli, razna oprema za sport i razonodu. Otvarajući sajam, zamjenik ministra turizma Robert Pauletić rekao kako je za Split, Dalmaciju i Hrvatsku sjajno što je Croatia Boat Show u porastu te da nautički turizam prosperira za što velike zasluge ima organizator sajma. Dodao je kako najveći svjetski organizatori turističkih putovanja Split i Dalmaciju ističu kako novi turistički dijamant Europe.

Nautički sajam Croatia Boat Show otvoren je u srijedu na splitskoj Zapadnoj obali, a na njemu je izloženo stotinjak plovila, od čega 65 u moru. To je dvostruko više nego tijekom prethodnih izdanja sajma koji se održava u organizaciji tvrtke Profectus i okuplja brodograditelje i proizvođače brodske opreme, agencije, predstavnike marina i zastupnike proizvođača. Traje od danas, do 17. travnja. Uz brodove i jedrilice izloženi su i "gumenjaci", automobili, električni automobili i bicikli, razna oprema za sport i razonodu.

Otvarajući sajam, zamjenik ministra turizma Robert Pauletić rekao kako je za Split, Dalmaciju i Hrvatsku sjajno što je Croatia Boat Show u porastu te da nautički turizam prosperira za što velike zasluge ima organizator sajma. Dodao je kako najveći svjetski organizatori turističkih putovanja Split i Dalmaciju ističu kako novi turistički dijamant Europe.

Direktor Profectusa Vicenco Blagaić rekao je da nakon sedam godina krize, za Croatia Boat Show slijedi isto toliko godina ponovnog rasta tijekom kojih bi se trebao vratiti u zlatne dane, kad je bio šesti takav sajam u svijetu po veličini.

"Na našem su sajmu Talijani, poznati kao vodeći svjetski proizvođači. Ove godine tu je grupa Azimut Benetti s osam plovila, Hanse je doveo kompletnu flotu jedrilica, a tu su i ostali najjači brendovi. To je ono što naš sajam čini najboljim i najznačajnijim u regiji", kaže Blagaić.

"Split će biti mjesto gdje će se najviše napredovati i ostvarivati najveći porast. To su mi govorili ljudi iz mega-kompanija poput TUI-ja, ne znajući da sam iz Splita", kaže Pauletić. On očekuje da će ovogodišnja turistička sezona biti pet posto bolja sezona od rekordne, prošlogodišnje.

(Hina/FaH)



Pisane vijesti