Na Cresu osnovana strukovna skupina obiteljskog smještaja i turizma

Slika /arhiva/130328-cres-grad.jpg

Na jučerašnjoj sjednici skupštine TZ grada Cresa, kojom je predsjedao Kristijan Jurjako, gradonačelnik i predsjednik TZ, osnovana je strukovna skupina obiteljskog smještaja i turizma otoka Cresa. Za predsjednika nove strukovne skupine izabran je Ljubo Fornarić, poduzetnik, ugostitelj i vlasnik obiteljskog smještaja, a uz njega, u strukovnu skupinu bit će uključeni i predstavnici mjesnih odbora Orlec, Valun, Martinšćica, Dragozetići i Beli, kao i predstavnik vrlo aktivne Udruge iznajmljivača obiteljskog smještaja grada Cresa.

U izvješću o protekloj turističkoj godini, Sanja Živanović, direktorica TZ grada Cresa, naglasila je potrebu unaprjeđenja obiteljskog smještaja, uređenja, promocije, edukacije, ali i korištenja interneta u svakodnevnoj komunikaciji, sve u cilju bolje popunjenosti, produženja sezone i bolje informiranosti građana- iznajmljivača. To će ujedno biti i jedna od osnovnih zadaća novoosnovane strukovne udruge na otoku.

Uvjet za ostvarenje većih koristi od turizma međusobna je bolja povezanost iznajmljivača obiteljskog smještaja, ugostitelja, brodara, proizvođača autohtonih creskih proizvoda, ali i hotelijera, agencija - kako bi se stvarala nova, atraktivna ponuda zanimljiva turistima i u razdoblju izvan glavne turističke sezone.

Dobra suradnja s TZ Kvarnera, koja je rezultirala brendiranjem ugostiteljskih objekata markicom kvalitete „Kvarner food“, nastavit će se i kroz dodjeljivanje oznake kvalitete za obiteljski smještaj „Kvarner family“, za što su prijave u tijeku.
(Nedo Pinezić)

 



Pisane vijesti