Na 6. međunarodnom festivalu vina i kulinarstva rekordan broj izlagača

Slika /arhiva/vino1-400.jpg

Šesti međunarodni festival vina i kulinarstva – Zagreb, održat će se u hotelu The Regent Esplanade od 24. do 26. studenoga, uz rekordan broj od 230 domaćih i stranih izlagača -vinara i proizvođača hrane, a kroz posebne radionice, okrugle stolove i druga događanja predstavit će i vodeće francuske vinare te hrvatske vinske ceste i vinski turizam.

Najavljujući Festival na današnjoj konferenciji za novinare njegov organizator i direktor Ivan Dropuljić naglasio je da će po broju prijavljenih izlagača biti najveći do sada, kao i da su neke morali i odbiti jer su prostorno ograničeni. Cilj je prikazati najbolje u hrvatskom vinarstvu i gastronomiji te ugostiti nabolje iz svijeta.

Među izlagačima vina je oko 70 posto domaćih iz svih hrvatskih regija, a strani izlagači su iz Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Španjolske, Francuske i drugih zemalja.

S obzirom da se hrvatski vinari žele promovirati i na stranim tržištima na festival je i ove godine pozvano 25 stranih specijaliziranih novinara iz 10-ak europskih zemalja, koji će osim na festivalu u Zagrebu tri dana prije boraviti i u Istri gdje će im se predstaviti gotovo svi važniji istarski vinari sa svojom ponudom, kazao je suorganizator glavni urednik časopisa "Svijet u čaši" Željko Suhadolnik.

Prvog dana festivala, 24. studenoga, održat će se okrugli stol s temom uloge vina u razvoju turističkog brenda i u izgradnji Hrvatske kao vrhunske međunarodne destinacije.

Istog dana održat će se i humanitarna aukciju arhivskih vina i gala večera s ciljem pomoći Kući sv. Josipa za nezbrinutu djecu u Hrvatskom Leskovcu. (Hina)



Pisane vijesti