Multimedijski turistički brod na Dunavu za razvoj kontinentalnog turizma

Slika /arhiva/Danubiumtours_vu_L.jpg

Projekt vukovarske turističke agencije Danubiumtours, "Plutajući multimedijski centar-turistički brod", vrijedan 1,85 milijuna kuna, doprinjet će razvoju turističke ponude Vukovarsko-srijemske županije, ali i razvoju kontinentalnog turizma Hrvatske, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare. Vlasnica i direktorica Danubiumtoursa Zrinka Šesto kazala je da je završetak gradnje broda planiran za listopad, projektiran je za 60 posjetitelja, namijenjen je za kratke rute, a uz redovnu plovidbu Dunavom, na njemu će se održavati različita kulturna događanja, video projekcije itd. Posebna zanimljivost broda je što nije riječ o klasičnom turističko-putničkom brodu već je riječ o multimedijalnom plovilu koje će povezivati Vukovar i Vučedol i bit će opremljen modernom audiovizualnom opremom koja će omogućiti da brod uz panoramsku vožnju ima salon ili izložbeni prostor u kome se odvijaju umjetničke instalacije, galerijski postavi, poslovni sastanci, te razna događanja. Šesto je istaknula i kako kontinent Hrvatske nudi velik potencijal za koji se nada da će i kroz ovaj projekt biti prepoznat.

Projekt vukovarske turističke agencije Danubiumtours, "Plutajući multimedijski centar-turistički brod", vrijedan 1,85 milijuna kuna, doprinjet će razvoju turističke ponude Vukovarsko-srijemske županije, ali i razvoju kontinentalnog turizma Hrvatske, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare.

Vlasnica i direktorica Danubiumtoursa Zrinka Šesto kazala je da je završetak gradnje broda planiran za listopad, projektiran je za 60 posjetitelja, namijenjen je za kratke rute, a uz redovnu plovidbu Dunavom, na njemu će se održavati različita kulturna događanja, video projekcije itd.

Posebna zanimljivost broda je što nije riječ o klasičnom turističko-putničkom brodu već je riječ o multimedijalnom plovilu koje će povezivati Vukovar i Vučedol i bit će opremljen modernom audiovizualnom opremom koja će omogućiti da brod uz panoramsku vožnju ima salon ili izložbeni prostor u kome se odvijaju umjetničke instalacije, galerijski postavi, poslovni sastanci, te razna događanja. Šesto je istaknula i kako kontinent Hrvatske nudi velik potencijal za koji se nada da će i kroz ovaj projekt biti prepoznat.

Brod je trenutno u drugoj fazi izgradnje, a završetak je predviđen za listopad kada će biti porinut u Dunav te krenuti u prve turističke ture za domaće i strane posjetitelje.

Savjetnik ministra turizma Ivo Bašić kazao je kako je riječ o inovativnom projektu koji će pridonijeti razvoju kontinentalne turističke ponude.

Pročelnik Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije Marijan Pavliček je istaknuo da je riječ o hvale vrijednom projektu jer se radi o inicijativi iz privatnog sektora.

Pavliček se također slaže da će projekt doprinijeti razvoju turističke ponude, odnosno da će pridonijeti povećanju broja gostiju u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koja, kako je kazao, ima veliki turistički potencijal, posebice u dijelu ruralnog i riječnog turizma.

U toj se županija ostvaruje godišnje 80 tisuća noćenja i 50 tisuća dolazaka, a cilj je do 2020. ostvariti rast na 200 tisuća dolazaka i 300 tisuća noćenja, kazao je.

Ivanka Maričković Putrić iz Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) kazala je kako je banka prepoznala ovaj projekt kao inovativni projekt u turizmu te inovativni hrvatski proizvod koji ima potencijala postati hrvatski izvozni proizvod.

Kredit HBOR-a, kako je navela, odobren je u iznosu od 1,6 milijuna kuna, uz kamatu od 3 posto, na razdoblje od 12 godina uz poček od tri godine.

(Hina)



Pisane vijesti