MINT: više od 400 tisuća kuna za promociju zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu

Slika /AA_2018_b-fotke/logos/MINT-hr.jpg

Ministarstvo turizma objavilo je rezultate još jednog javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava u 2019. godini. Prema programu „Promocija zanimanja" odobreno je 427.711,40 kuna za 13 projekata. Cilj Programa je poboljšanje kvalitete ugostiteljsko–turističkih kadrova i općenito srednjeg strukovnog obrazovanja u turističkom sektoru kroz promociju, jačanje kompetencija i podizanje kvalitete ljudskih potencijala te podizanje kvalitete kadrova u ugostiteljstvu.

„Jedan od ciljeva ove Vlade je preobrazba domaćeg obrazovnog sustava te prilagođavanje današnjim potrebama i trendovima u poslovnom svijetu. Kroz ovaj program želimo motivirati mlade već tijekom njihovog obrazovanja na usvajanje novih vještina i praktičnih znanja te razvijanje poduzetničkog duha. Pri tome želimo podići svijest o turizmu kao horizontalnoj djelatnosti, odnosno istaknuti važnost povezivanja turizma s ostalim industrijama. Vjerujem kako će mlade iskustvo kroz ove projekte dodatno inspirirati te ih potaknuti da budućnosti stvaraju nove ideje i sudjeluju u razvoju hrvatskog turizma“, izjavio je ministar Cappelli povodom objavljivanja odluke o odabiru projekata srednjih strukovnih i umjetničkih škola.
 
Bespovratne potpore dodijeljene su projektima koji promoviraju novi turistički proizvod za jačanje ukupne konkurentnosti destinacije u kojoj se škola nalazi, temeljen na povezivanju javnog, civilnog, privatnog sektora i znanosti (razvoja), pozitivnim učincima u zaštiti okoliša, uvođenju novih tehnologija i uključivanju strateški definiranih posebnih oblika turizma (nautički, zdravstveni, kulturni, poslovni, golf, cikloturizam, ruralni i planinski, eno i gastro, omladinski, socijalni i dr.
 
Ministarstvo turizma program poticanja strukovnih zanimanja provodi od 2009. godine i do sada je za razne projekte srednjih strukovnih škola ukupno izdvojeno gotovo 4 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Odluku o odabiru projekata možete vidjeti ovdje.

Pisane vijesti