MINT: Rezultati javnog poziva temeljem Programa poticanja izrade regionalnih programa uređenja i upravljanja morskim plažama

Slika /arhiva/mint.jpg

Ministarstvo turizma danas je objavilo rezultate javnog poziva temeljem Programa poticanja izrade regionalnih programa uređenja i upravljanja morskim plažama, za čiju provedbu su interes iskazale sve jadranske županije. Ovo je važan korak prema cjelovitom pristupu u dugoročnom planiranju tematiziranja i brendiranja morskih plaža na području hrvatske morske obale i otoka. Riječ je o javnom pozivu objavljenom 13. ožujka 2014. godine, kojim se jadranske županije potiče da izrade programe uređenja i upravljanja morskim plažama s ciljem jačanja konkurentnosti turističkih destinacija Hrvatske, a za što je Ministarstvo predvidjelo 3,5 milijuna kuna. Ministarstvo će sufinancirati do 80 posto troškova tih programa, a najviše do 500 tisuća kuna po pojedinom regionalnom programu. Prihvaćeni su iskazani interesi svih sedam jadranskih županija za provedbu ovog programa, s kojima će Ministarstvo turizma sklopiti ugovore o sufinanciranju izrade „Regionalnog programa uređenja i upravljanja morskim plažama županija“, nakon izbora najboljeg ponuditelja temeljem postupka javne nabave.

Ministarstvo turizma danas je objavilo rezultate javnog poziva temeljem Programa poticanja izrade regionalnih programa uređenja i upravljanja morskim plažama, za čiju provedbu su interes iskazale sve jadranske županije. Ovo je važan korak prema cjelovitom pristupu u dugoročnom planiranju tematiziranja i brendiranja morskih plaža na području hrvatske morske obale i otoka.

Riječ je o javnom pozivu objavljenom 13. ožujka 2014. godine, kojim se jadranske županije potiče da izrade programe uređenja i upravljanja morskim plažama s ciljem jačanja konkurentnosti turističkih destinacija Hrvatske, a za što je Ministarstvo predvidjelo 3,5 milijuna kuna. Ministarstvo će sufinancirati do 80 posto troškova tih programa, a najviše do 500 tisuća kuna po pojedinom regionalnom programu.

Prihvaćeni su iskazani interesi svih sedam jadranskih županija za provedbu ovog programa, s kojima će Ministarstvo turizma sklopiti ugovore o sufinanciranju izrade „Regionalnog programa uređenja i upravljanja morskim plažama županija“, nakon izbora najboljeg ponuditelja temeljem postupka javne nabave.

U suradnji s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, konzultantom Ministarstva turizma u provedbi ovog programa, očekuje se do kraja ove godine, kroz objedinjavanje regionalnih planova morskih plaža, predstavljanje Nacionalnog programa uređenja i upravljanja jadranskim plažama, kao i akcijskog plana za unapređenje ponude plaža u Republici Hrvatskoj do 2020. godine. To će omogućiti diferenciranje ponude proizvoda sunca i mora u Republici Hrvatskoj za sve relevantne tržišne segmente, kroz tematiziranje plaža poput plaža za obitelji s djecom, urbanih plaža, do onih sa zabavnim sadržajima za mlade, romantičnih, party, do plaža za pse, za surfere, nudističkih, resort ili hotelskih plaža i slično.

Ovim programom počinje realizacija Mjere 12. Akcijskog plana Strategije razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. godine, u kojoj je razvoj, uređenje i upravljanje plažama utvrđeno kao jedan od strateških prioriteta podizanja konkurentnosti hrvatskog turizma.



Pisane vijesti