​Ministrica Brnjac u radnom posjetu Karlovačkoj županiji

Slika /2021_ilustrac_f/210312_kazup_mints.jpg

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, danas je posjetila Karlovačku županiju gdje se susrela sa županicom Martinom Furdek Hajdin kako bi se pobliže upoznala s aktivnostima i projektima koje Karlovačka županija provodi u području turizma i sporta.

Županica Furdek Hajdin istaknula je kako je tijekom 2020. godine, unatoč pandemiji Covid-19, u Karlovačkoj županiji zabilježeno ‪212.632 noćenja te ‪105.207 dolazaka turista, čime se Karlovačka županija našla na prvom mjestu po broju noćenja na kontinentu.
 
Na sastanku je istaknuto kako je Karlovačka županija ispunjena brojnim turističkim ponudama i atrakcijama koje pružaju aktivni odmor te uživanje u ruralnom, lovnom, ribolovnom te kulturnom turizmu.
 
Govoreći o budućim projektima kao najvažniji izdvojeni su Nikola Tesla Experience Centar u Karlovcu, Dorina kuća u Kamanju, multimedijski te interpretacijski centri, biciklističke staze za razvoj cikloturizma te manifestacije Advent, Dani piva.
 
U području sporta u Karlovačkoj županiji posebnu pažnju posvećuju izgradnji sportskih dvorana pri matičnim školama s ciljem što kvalitetnijeg pohađanja tjelesne kulture te postojanja prostora u kojem bi se održavale razne kulturne i sportske manifestacije.

Ministrica Brnjac pozdravila je aktivnosti i projekte Karlovačke županije te istaknula kako je upravo sada trenutak da županija još snažnije iskoristi potencijale prirodnih i kulturnih ljepota za razvoj turizma te time doprinese turističkoj ponudi cijele Hrvatske, ali i zahvalila svim turističkim dionicima koji su prepoznali važnost projekta Safe stay in Croatia.

Ministarstvo turizma i sporta kroz niz programa i projekata potiče razvoj turističke i sportske ponude Karlovačke županije. U proteklom razdoblju za razvoj cikloturizma izdvojeno je 1,2 milijuna kuna dok je kroz Program razvoja javne turističke infrastrukture uloženo 5 milijuna kuna te kroz program Konkurentnost turističkog gospodarstva 3 milijuna kuna. Također, Ministarstvo je financiralo i izgradnju atletske staze u Karlovcu u iznosu od 3,5 milijuna kuna te na taj način osiguralo uvjete za vrhunske sportaše, ali i za što veću tjelesnu aktivnost opće populacije“, rekla je Brnjac.
 
Uz ministricu i županicu sastanku je nazočila i ravnateljica Uprave za sustav turističkih zajednica, kategorizaciju i pravne poslove u Ministarstvu turizma i sporta Monika Udovičić, zatim gradonačelnik Slunja Jure Katić, pročelnica UO za gospodarstvo Karlovačke županije Ana Valić, direktor Turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak te direktor Turističke zajednice grada Slunja Dragan Smrzlić. 

Priopćenja