Ministrica Brnjac sastala se s mađarskim veleposlanikom Csabaom Demcsákom

Slika /2021_ilustrac_f/210412_mints.jpg

​O turističkoj i sportskoj povezanosti Hrvatske i Mađarske, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac razgovarala je danas s veleposlanikom Mađarske u Republici Hrvatskoj Csabaom Demcsákom. Tom prilikom ministrica Brnjac predstavila je projekt Safe stay in Croatia kroz koji su definirani sigurnosni protokoli i načini postupanja u turističkim i s turizmom povezanim djelatnostima, istaknuvši kako stranica www.safestayincroatia.hr pruža turistima sve potrebne informacije o boravku kao i epidemiološkom stanju po županijama, a dostupna je na devet jezika, između ostalog i na mađarskom jeziku.

Ministrica je naglasila kako su od 1. travnja doneseni novi kriteriji ulaska u zemlju, kojima se olakšava putovanje, ali i kako će uskoro po turističkim odredištima biti uspostavljeni dodatni punktovi za testiranje turista antigen i PCR testovima.
 
Veleposlanik Demcsák pozdravio je napore koje Hrvatska poduzima ususret nadolazećem glavnom dijelu turističke godine istaknuvši kako je naša destinacija prema istraživanjima mađarske online turističke agencije szallas.hu, koja u svojoj ponudi ima više od 75.000 smještajnih objekata svih kategorija, među kojima je više od 20.000 hrvatskih smještajnih objekata, visoko na listi prioriteta mađarskih turista, upravo radi dobre prometne povezanosti i sigurnosti boravka koji Hrvatska pruža.
 
„Raduje nas činjenica da smo i u ovim pandemijskim okolnostima poželjna destinacija mađarskim turistima. Vjerujem kako ćemo u narednim mjesecima, uz naravno povoljnu epidemiološku situaciju, moći svjedočiti i većem broju mađarskih turista duž Hrvatske“, poručila je Brnjac.  
 
Osim u turizmu dugogodišnja suradnja Hrvatske i Mađarske očituje se i u sportu. „Mađarska je usvojila mnoge uspješne sportske prakse, stoga nam je razmjena iskustva i u tom području od velike važnosti“, naglasila je Brnjac.

Priopćenja