​Ministrica Brnjac posjetila Muzej Domovinskog rata Karlovac - Turanj

Slika /2021_ilustrac_f/210513_mintsw.jpg

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas je posjetila Muzej Domovinskog rata Karlovac – Turanj, povodom dobivene Plakete u kategoriji najboljeg kulturno-turističkog proizvoda za 2020. godinu u sklopu 6. Međunarodnog kongresa povijesnih gradova. „Čestitam na dobivenoj nagradi, koja je uz brojku od 70 tisuća posjetitelja, izvrstan pokazatelj važnosti koju Muzej Domovinskog rata Karlovac - Turanj ima za kulturni turizam grada Karlovca i Karlovačke županije“, poručila je ministrica Brnjac.

Ministarstvo turizma i sporta je kroz tri godine projekt „Muzejski prostor budućnosti“ financiralo s ukupno 1,9 milijuna kuna.

Stalni postav prezentiran je na suvremen i interaktivan način s 350 originalnih predmeta, više od tri sata multimedijalnih sadržaja, video prezentacija, animacija te filmova u kojima posjetitelji samostalno otkrivaju i istražuju.

Od otvorenja Muzej je do sada posjetilo 70.000 posjetitelja, osim onih domaćih, Muzej rado posjećuju i strani gosti s naših emitivnih tržišta Nizozemske, Francuske, Njemačke, Italije i Poljske.
 
U pratnji gradonačelnika grada Karlovca Damira Mandića, saborske zastupnice Marije Jelkovac te ravnateljice Gradskog muzeja Karlovac Hrvojke Božić, ministrica je razgledala stalnu izložbu Karlovac 1991.-1995. posvećenu životu u gradu Karlovcu i na karlovačkoj bojišnici tijekom Domovinskog rata.

Priopćenja