​Ministrica Brnjac održala video sastanak s jednom od najvećih britanskih zrakoplovnih kompanija

Slika /AAA_2020_MINTIS/logos/news_mint_gov_hr.jpg

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac održala je video sastanak s Jet2.com, jednom od najvećih britanskih zrakoplovnih kompanija, koja leti iz čak devet baza u Velikoj Britaniji na više od 70 odredišta diljem Europe. Na sastanku je bilo riječi o važnosti zrakoplovnih linija prema Hrvatskoj, o analizi stanja na tržištu i planovima za 2021. godinu.

Jet2.com u 2019. godini ostvarili su prodaju od ukupno 100 000 sjedala prema hrvatskim zračnim lukama, a turoperator Jet2Holidays je prodao preko 60 000 paket aranžmana prema našoj zemlji i ostvario preko 500 000 noćenja.
 
Do 5. studenog 2020. godine Hrvatska bilježi 125 957 dolazaka i 676 855 noćenja s britanskog tržišta, što je 14% prošlogodišnjih rezultata, odnosno rezultat COVID krize. Hrvatska je u srpnju bila uvrštena na listu sigurnih zemalja za britanske putnike što je potaknulo veliki broj dolazaka. U kolovozu se taj broj znatno smanjio radi uvođenja restrikcija prilikom putovanja.
 
„Ono što me posebno raduje jest činjenica kako je Hrvatska na britanskom tržištu, unatoč izazovnim vremenima, i dalje percipirana kao destinacija visoke vrijednosti“, istaknula je ministrica Brnjac te dodala kako ćemo uložiti maksimalne napore da ostanemo prepoznati i kao sigurna turistička destinacija.
 
Na sastanku je zaključeno kako turoperatori i avio prijevoznici i dalje imaju veliki interes za nastavak letenja prema Hrvatskoj, no kako će programi iz Velike Britanije prema Hrvatskoj i inozemstvu u 2021. ovisit o odlukama Vlade te o epidemiološkoj situaciji kako u Velikoj Britaniji tako i u Hrvatskoj.

Priopćenja