Ministrica Brnjac održala sastanak s ministricom Huml te predstavnicima udruge bavarskih autobusnih prijevoznika

Slika /z_Slike/vijesti/Ministrice-Brnjac-i-Huml.jpg

S državnom ministricom Huml, ministrica Brnjac razgovarala je o priprema Hrvatske za ljetnu sezonu te projektu Safe stay in Croatia. Obje ministrice su pritom naglasile važnost pridržavanja epidemioloških mjera te uspostave zajedničkih procedura za putovanja na razini EU. 

U sklopu dvodnevnog posjeta Bavarskoj, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas se susrela s bavarskom državnom ministricom za europske i međunarodne poslove Melanijom Huml te predstavnicima bavarske Udruge autobusnih prijevoznika. 

S državnom ministricom Huml, ministrica Brnjac razgovarala je o priprema Hrvatske za ljetnu sezonu te projektu Safe stay in Croatia. Obje ministrice su pritom naglasile važnost pridržavanja epidemioloških mjera te uspostave zajedničkih procedura za putovanja na razini EU. „Njemačka i Hrvatska spremne su za korištenje EU COVID digitalnih potvrda. Želimo produbiti našu suradnju te ćemo poseban naglasak staviti na turizam koji ima multiplikativni efekt na razvoj gospodarstva.“, istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac prilikom sastanka. Ministrica Huml rekla je kako Hrvatska i Bavarska odlično surađuju na EU temama te je podržala ulazak Hrvatske u Schengen 2022. godine. Bavarska ministrica također je izrazila želju za suradnjom i razmjenom iskustava na području digitalnih tehnologija u turizmu. 

Ministrica Nikolina Brnjac održala je i sastanak s predstavnicima bavarske Udruge autobusnih prijevoznika s kojima je razgovarala o kvalitetnijem povezivanju Hrvatske i Bavarske autobusnim prijevozom. „Suradnja s autobuserima iznimno je važna za Hrvatsku s obzirom da 6,4 posto turista u Hrvatsku dolazi autobusom. Nastavit ćemo komunikaciju kako bi osigurali da proces putovanja i prelazaka granica bude što jednostavniji. Tijekom 2019. godine njemački autobuseri su prevezli 350.000 turista u Hrvatsku, a za ovu godinu Hrvatska im je druga najtraženija destinacija.“, izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac. 

Regionalno udruženje bavarskih autobusnih kompanija (LBO) osnovano je 1946. godine u Munchenu, a zastupa interese oko 1.100 privatnih bavarskih autobusnih tvrtki koje zapošljavaju 17.000 radnika i posjeduju 10.000 autobusa. Prema posljednjem TOMAS istraživanju o stavovima i potrošnji turista u Hrvatskoj iz 2019. godine, 6,4 posto turista u Hrvatsku dolazi autobusnim prijevozom.Pisane vijesti