​Ministrica Brnjac održala sastanak s čelnicima Hrvatskog košarkaškog saveza

Slika /2021_ilustrac_f/210505_mints.jpg

Ministrica Nikolina Brnjac susrela se s čelnicima Hrvatskog košarkaškog saveza, predsjednikom Stojkom Vrankovićem i glavnim tajnikom Josipom Vrankovićem te razgovarala o trenutačnom stanju u hrvatskoj košarci, pripremama za Olimpijski kvalifikacijski turnir u Splitu te ostalim aktivnostima i prijedlozima za razvoj košarke. Olimpijski kvalifikacijski turnir u Splitu održat će se od 29. lipnja do 4. srpnja, a uz Hrvatsku svoj put do Tokija tražit će Njemačka, Meksiko, Rusija, Brazil i Tunis.

Pripreme teku prema planu i vjerujem kako ćemo gledati odličnu košarku te da će naša reprezentacija uspjeti ostvariti svoj cilj i plasirati se na Olimpijske igre u Tokio“, rekao je predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković.
 
Ministrica Brnjac izrazila je potporu svim aktivnostima koje provodi Hrvatski košarkaški savez te poželjela sreću našoj reprezentaciji na turniru.

Ministarstvo turizma i sporta kontinuirano pruža podršku svim nacionalnim sportskim savezima te provodi niz projekata za razvoj sporta. Suradnja sa savezima nam je izuzetno važna u svim našim nastojanjima za poboljšanje sustava te su nam važni svi prijedlozi za nove aktivnosti. Raduje me što će Split biti domaćin vrhunskim reprezentacijama i vjerujem u odličnu organizaciju te se nadam da će naši košarkaši ispuniti svoj cilj i da ćemo ih gledati na Igrama u Tokiju“, izjavila je ministrica Brnjac.

Priopćenja