Ministrica Brnjac na sastancima u UN-u razgovarala o razvoju održivog turizma u Hrvatskoj

Slika /2022_photo_ilustrac/220616_Brnjac_Stoeva.png

​Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac boravi u New Yorku u Sjedinjenim Američkim Državama gdje je u Ujedinjenim narodima sudjelovala na sastanku Vijeća sigurnosti na temu žena, mira i sigurnosti te se sastala s potpredsjednicom i budućom predsjednicom Ekonomskog i socijalnog vijeća UN-a (ECOSOC) Lachezarom Stoevom i voditeljicom Ureda za međuvladina potporu i suradnju za održivi razvoj UN-a Irenom Zubčević.

“Na sastancima sam predstavila sve aktivnosti Ministarstva turizma i sporta koje doprinose ostvarenju UN-ovih politika odnosno Programa o održivom razvoju do 2030.. Naša nova strategija koja je u završnoj fazi, adresira sve izazove koji su prepoznati i na svjetskoj razini te prati trendove održivosti kao i zelene i digitalne tranzicije. Hrvatska ima cilj kao zemlja predsjedateljica Odbora za održivost i turizam UNWTO-a posebno promicati i raditi na jačanju otpornosti turizma i njegovom održivom razvoju”, poručila je ministrica Brnjac koja je na sastancima istaknula i kako je Hrvatska u nadolazećem razdoblju osigurala značajan iznos sredstava iz europskih fondova kojima će se financirati projekti koji će doprinijeti ostvarenju navedenih ciljeva.
 
Prilikom dolaska u New York ministrica Brnjac je u Hrvatskom centru „Nikola Tavelić“ u New Yorku prisustvovala predstavljanju filma „Stepinac - The Cardinal and His Conscience“ te se susrela s predstavnicima hrvatske zajednice.
 
Ministrica turizma i sporta će u New Yorku sudjelovati i na šestoj godišnjoj konferenciji u organizaciji Udruženja hrvatsko – američkih profesionalaca (ACAP) pod nazivom „Inovacije, suradnja i održivost“, na kojoj će predstaviti strateško usmjerenje hrvatskog turizma za naredno desetljeće, a posjet SAD-u iskoristit će i za sastanke s američkim turoperatorima i organizatorima putovanja važnim za hrvatsko tržište te za sastanke s članovima Udruženja hrvatsko – američkih profesionalaca (ACAP) s posebnim fokusom na zdravstveni i wellness turizam.

Priopćenja