Ministri turizma, obrane, branitelja i zdravlja u Vukovaru

Slika /arhiva/120327-vukovar0.jpg

Čestitam turističkim djelatnicima, gradonačelniku i lokalnoj vlasti na vidljivom turističkom napretku, što pokazuje da je uz dobru organizaciju i relativno malo novca, ali istovremeno uz puno entuzijazma, moguće puno toga napraviti – rekao je ministar turizma Veljko Ostojić u sklopu radnog posjeta Vukovaru. Ovaj grad ministar je posjetio zajedno s ministrima branitelja, obrane i zdravlja, Predragom Matićem, Antom Kotromanovićem i Rajkom Ostojićem, s kojima je položio vijence i zapalio svijeće na spomen obilježju „Ovčara“ te na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Odgovarajući na novinarska pitanja o turističkom razvoju grada, ministar je rekao kako Vukovar ima mogućnosti za snažniji turistički razvoj te istaknuo kako su konzultanti iz Japana, koji su nedavno obilazili Hrvatsku, identificirali njezina tri, za njih zanimljiva odredišta, među kojima je i Vukovar.

Čestitam turističkim djelatnicima, gradonačelniku i lokalnoj vlasti na vidljivom turističkom napretku, što pokazuje da je uz dobru organizaciju i relativno malo novca, ali istovremeno uz puno entuzijazma, moguće puno toga napraviti – rekao je ministar turizma Veljko Ostojić u sklopu radnog posjeta Vukovaru. Ovaj grad ministar je posjetio zajedno s ministrima branitelja, obrane i zdravlja, Predragom Matićem, Antom Kotromanovićem i Rajkom Ostojićem, s kojima je položio vijence i zapalio svijeće na spomen obilježju „Ovčara“ te na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Odgovarajući na novinarska pitanja o turističkom razvoju grada, ministar je rekao kako Vukovar ima mogućnosti za snažniji turistički razvoj te istaknuo kako su konzultanti iz Japana, koji su nedavno obilazili Hrvatsku, identificirali njezina tri, za njih zanimljiva odredišta, među kojima je i Vukovar.

U poslijepodnevnim satima ministar Ostojić se susreo sa županom Vukovarsko-srijemske županije Božom Galićem, s direktorima turističkih zajednica i gradonačelnicima na ovom području te s djelatnicima iz privatnog turističkog sektora u županiji. Osim o stanju turizma u županiji, s njima je razgovarao i o mogućnostima financiranja projekata u turizmu od strane Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice (HTZ), Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) te ostalih ministarstava. Pritom je istaknuo kako će svi projekti koji će iz ove županije biti kandidirani za financiranje i sufinanciranje u Ministarstvu turizma i HTZ-u, biti razmatrani s posebnom pažnjom.

Riječi je bilo i o korištenju sredstava iz fondova Europske unije te su ministru bili predstavljeni već pripremljeni, ali i budući projekti iz ove županije koji će biti kandidirani za korištenje spomenutih sredstava. Ministar je pritom naglasio kako je unutar Ministarstva formirana posebna služba za fondove EU koja će biti na raspolaganju za pitanja vezana uz ovu tematiku. Posebno je istaknuo i važnost kontinuirane i još snažnije edukacije kadrova u turizmu, što je jedan od prioriteta Ministarstva.

„Hrvatski turizam vidim kao integralni spoj mora i kontinenta“, rekao je ministar i od predstavnika županije i turističkih zajednica zatražio da mu dostave svoj prijedlog s popisom pet kvalitetnih projekata, odnosno domaćinstava ili objekata koji imaju smještajne kapacitete, te pet turističkih atrakcija s ovog područja. Nakon toga će, najavio je ministar, osobno s predstavnicima vodećih inozemnih turoperatora razgovarati o uvrštavanju tih projekata u njihove programe.

U sklopu radnog posjeta ministar je posjetio nekoliko turističkih lokaliteta ovog područja, među kojima su Eko-etno centar Adica, Arheološki park Vučedol, ladanjsko imanje Principovac, Muzej grada Iloka, Iločki podrumi i Hotel Dunav u Iloku.



Pisane vijesti