Ministarstvo turizma i sporta subvencionira školovanje 151 vrhunskog sportaša u iznosu od 1,8 milijuna kuna

Slika /2021_ilustrac_f/sport-440x315.jpg

Nakon provedenog javnog poziva ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je Odluku o dodjeli subvencija školarina osvajačima medalja na olimpijskim igrama, paraolimpijskim igrama i olimpijskim igrama gluhih te bivšim i sadašnjim vrhunskim sportašima za 2021. godinu, kojom se sufinancira školovanje 151 vrhunskog sportaša u iznosu većem od 1,8 milijuna kuna.

Od 2017. godine od kada se provodi ovaj javni poziv subvencionirano je školovanje 225 vrhunskih sportaša u ukupnom iznosu od gotovo dva milijuna kuna, a u 2021. godini osiguran je do sada najveći iznos za ovaj natječaj kao dio aktivnosti Nacionalnog programa sporta i poticanja dual-karijere sportaša.
 
„Poticanje dual-karijere sportaša jedna je od naših važnih zadaća, kojom ispunjavamo i ciljeve koje smo postavili u strategiji. Iznimno smo zadovoljni što iz godine u godinu raste broj sportaša kojima omogućavamo školovanje kako bi se i nakon završetka igračke karijere mogli što kvalitetnije i lakše uključiti u novi način života. Nedavno smo i na sastanku Vijeća za obrazovanje, mlade, kulturu i sport raspravljali o toj temi te je naglašeno koliko je veliki izazov za svakog sportaša prilagoditi se drukčijem načinu života nakon natjecateljske karijere i ovaj javni poziv je samo jedna od mjera kojom hrvatskim sportašima pomažemo u svladavanju ovog izazova“, rekla je ministrica Brnjac.
 
Među sportašima kojima će se u akademskoj godini 2021./22. subvencionirati školovanje nalaze se i osvajači olimpijskih i paraolimpijskih medalja iz Tokija, poput Ivana Katanušića, Matee Jelić i Damira Martina.
 
Odluku možete pronaći na ovdje.

Priopćenja