Ministar zahvalio članovima UHPA-e na sudjelovanju u najuspješnijoj turističkoj sezoni

Slika /arhiva/w121018-dht-036.jpg

Ministar turizma Veljko Ostojić sudjelovao je u sklopu Dana hrvatskog turizma na skupštini UHPA-e, prilikom čega je zahvalio svim članicama Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) na njihovom doprinosu u ovoj iznimno uspješnoj turističkoj sezoni. Ministar je istaknuo kako će Ministarstvo turizma raditi na daljnjem poboljšanju zakonodavnog okvira, financijskih izvora na području investicija, promocije te općenito podizanju konkurentnosti hrvatskog turizma.

Ministar turizma Veljko Ostojić sudjelovao je u sklopu Dana hrvatskog turizma na skupštini UHPA-e, prilikom čega je zahvalio svim članicama Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) na njihovom doprinosu u ovoj iznimno uspješnoj turističkoj sezoni.

Ministar je istaknuo kako će Ministarstvo turizma raditi na daljnjem poboljšanju zakonodavnog okvira, financijskih izvora na području investicija, promocije te općenito podizanju konkurentnosti hrvatskog turizma.

Ove smo godine iznimno rano krenuli u pripremu sezone 2013. te smo usvojili krovni marketinški plan ranije nego ikad, te vjerujem kako će sljedeća turistička godina biti vrlo uspješna, zaključio je ministar.

Objavili smo i modele udruženog oglašavanja za sljedeću godinu, koji će poticati  turistički promet posebno u pred i posezoni, istaknuo je ministar Ostojić. 

Predsjednik UHPA-e i predsjednik Europskog udruženja nacionalnih udruga putničkih agencija (ECTAA) Boris Žgomba istaknuo je da od ulaska Hrvatske u EU očekuje pozitivne efekte za hrvatski turizam, pa i agencije. Otvaranjem granica olakšat će se protok ljudi, a i kroz investicijski dio bit će koristi slijedom EU fondova. Agencije su spremne, svoje su poslovanje već prilagodile standardima EU-a i tu neće biti 'potresa'.

Direktor UHPA-e Željko Trezner istaknuo je da je udruga od početka ove godine na razne izvore financiranja iz EU, među kojima su i fondovi, aplicirala projekte u vrijednosti od oko milijun eura, a ostvarili su i potpisali ugovore vrijedne oko pola milijuna eura. Od toga se oko 260 tisuća eura odnosi na izravno financiranje od Europske komisije, a ostalo od partnera i drugih izvora, i to posebno za projekte edukacije i turističke inovacije.



Pisane vijesti