Ministar turizma u posjetu Požeško-slavonskoj županiji

Slika /arhiva/180416_pozega1.jpg

Ministar turizma Anton Kliman danas je posjetio Požeško-slavonsku županiju, gdje je sa županom Alojzom Tomaševićem i predstavnicima turističkog gospodarstva razgovarao o razvoju turizma na kontinentu i razvojnim projektima u županiji. Ministar je u sklopu posjeta obišao turističke potencijale grada Požege, OPG Zlatni lug u Emovcima te će posjetiti prostor na kojem je planirana Kuća graševine. „Ministarstva turizma i poljoprivrede već su osnovala radnu skupinu kako bismo omogućili kvalitetno povezivanje poljoprivrede i turizma te kroz turizam promovirali kvalitetan hrvatski proizvod i plasirali ga do europskog stola. Sinergija ukupnosti cjelokupnog hrvatskog gospodarstva je apsolutno nužna. Turizam je okidač koji može doprinijeti gospodarstvu države, no volio bih da imamo veće prihode od turizma, a manji udio turizma u BDP-u“, istaknuo je ministar Kliman.

Ministar turizma Anton Kliman danas je posjetio Požeško-slavonsku županiju, gdje je sa županom Alojzom Tomaševićem i predstavnicima turističkog gospodarstva razgovarao o razvoju turizma na kontinentu i razvojnim projektima u županiji. Ministar je u sklopu posjeta obišao turističke potencijale grada Požege, OPG Zlatni lug u Emovcima te će posjetiti prostor na kojem je planirana Kuća graševine. 

„Ministarstva turizma i poljoprivrede već su osnovala radnu skupinu kako bismo omogućili kvalitetno povezivanje poljoprivrede i turizma te kroz turizam promovirali kvalitetan hrvatski proizvod i plasirali ga do europskog stola. Sinergija ukupnosti cjelokupnog hrvatskog gospodarstva je apsolutno nužna. Turizam je okidač koji može doprinijeti gospodarstvu države, no volio bih da imamo veće prihode od turizma, a manji udio turizma u BDP-u“, istaknuo je ministar Kliman.

OPG Zlatni lug dobitnik je brojnih prestižnih nagrada, a Ministarstvo turizma financiralo je, u 2014. godini, sa 70 tisuća kuna proširenje turističke ponude na imanju u vidu umjetnog jezera za kupanje površine 3280 metara četvornih. 

U nastavku, ministar će obići stari podrum tvrtke Kutjevo d.d. te prostor na kojem će biti Kuća graševine, projekt kojeg zajedno pripremaju gradovi Kutjevo, Pakrac i Pleternica. Kuća graševine će obuhvaćali prezentacijski dio kroz povijest vinarstva do danas, edukacijsku komponentu, degustacijski dio, odnosno snažnu povezanost s privatnim sektorom koji će koristiti upravo ovaj prostor kao centralnu točku te multimedijski dio koji će na inovativan način prezentirati ponudu širega područja. Ministarstvo turizma poduprlo je projekt sa 170 tisuća kuna. 



Pisane vijesti