Ministar turizma u obilasku Nacionalnog parka Plitvička jezera

Slika /arhiva/mint.jpg

POZIV ZA NOVINARE

Ministar turizma Darko Lorencin će u ponedjeljak 27. srpnja posjetiti NP Plitvice, te će tom prilikom obići nedavno obnovljeni restoran 'Ličku kuću' te bistro 'Kozjačka Draga' gdje je nedavno serviran poznati „lički hamburger“.

Obilazak Ličke kuće započinje u 10.15 sati (Rastovača bb, Plitvička Jezera), te će nakon toga dati izjave za medije (oko 10.30).

• Izjave pred Ličkom kućom – ministar i ravnateljica JU Natalija Božičević


U 10.45 sati predviđen je polazak prema Kozjačkoj Dragi, a NP Plitvička jezera će organizirati prijevoz vozilima do P-1 (pristanište elektro brodova na jezeru Kozjak), oko 10 minuta, od kuda će novinari zajedno s ministrom i ravnateljicom ploviti brodom do P-3 (pristanište “Kozjačka draga“), oko 15 minuta plovidbe i pristanak oko 11:15 sati.

U 11.15 sati predviđen je dolazak u bistro Kozjačka Draga, gdje će ministar probati tzv. lički hamburger.

U 14,00 sati ministar Lorencin će obići OPG Stilanova Lika (Prvan Selo 50, Perušić).

Lička šljivovica jedan je od proizvoda koji je sinonim vezan uz tradicijsku proizvodnju i uglavnom ne podliježe masovnoj industrijskoj proizvodnji. Jačanjem turizma na našim prostorima pojavljuje se sve veća mogućnost plasmana autohtonih proizvoda, voćnih rakija, a naročito šljivovice. Od početka 2009. godine OPG Vlainić vlasnika Ivana Vlainića registrirani je proizvođač rakije šljivovice, sa markicom i plasira proizvode u ograničenim količinama na tržište u RH. Početkom 2010. godine uredili su objekt namjenjen proizvodnji i skladištenju 7 vrsta rakija (šljivovica, dunjovača, kruškovača, jabukovača, medovača, višnjevac i rogačica). Kušaonicu rakije otvorili su 2014.godine.



Najave