Ministar turizma s predstavnicima Fédération Internationale de Camping et de Caravanning (F.I.C.C.)

Slika /arhiva/DHT010--w.jpg

Tijekom Dana hrvatskog turizma, održanima 18. i 19. listopada u Dubrovniku, ministar turizma Veljko Ostojić susreo se s predstavnicima Fédération Internationale de Camping et de Caravanning (F.I.C.C.) koji su istaknuli kako su vrlo zadovoljni s onim što vide u kamping segmentu hrvatskog turizma.

Hrvatska je prijateljska, lijepa i ugodna, ne samo za odmor, već i za sklapanje poslova. Vjerujemo kako će se s dodatnim radom na poticanju održivog turizma, dolasci stranih gostiju u hrvatske kampove još i dodatno povećati, istaknuli su predstavnici F.I.C.C.-a.

Ministar turizma naglasio je kako će se izmjenama Zakona o turističkom zemljištu situacija u razvoju kamping segmeta još i poboljšati. Izmjene i dopune Zakona o turističkom zemljištu jedna su od prioritetnih aktivnosti Ministarstva ove jeseni budući da je taj zakon jedna od prepreka za daljnje investicije posebno u kampovima. Vjerujemo kako će izmjena tog zakona, koju planiramo završiti do kraja ove godine, omogućiti novi investicijski ciklus, što će utjecati na povećanje ukupne razine kvalitete i konkurentnosti hrvatskog turizma, rekao je ministar. te dodao kako Ministarstvo turizma u budućnosti njemački ADAC vidi kao glavnog partnera u kamping segmentu, najavivši posebno izdanje Reisemagazina za proljeće 2014. godine.

Također, ministar turizma najavio je novu Strategiju hrvatskog turizma, u kojoj su navedeni novi turistički proizvodi te učinkovitija promocija hrvatskog turizma.

„Kamping ponuda je od velike važnosti u našem turističkom portfelju, o čemu govori i podatak da su kampovi i prostori za kampiranje u prvih 8 mjeseci ove godine ostvarili 7,6% više prihoda u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U Strategiji smo istaknuli kako želimo povećati broj noćenja u kampovima do 2015. za 1,9%, odnosno do 2020.za 4,9%, izgraditi do 2020.godine novih 10 000 mjesta i podići ukupni standard smještajnih kapaciteta u kampovima. Za to će se ukupno uložiti između 3,5 i 4,5 milijarde eura“, istaknuo je ministar Ostojić.  

Predstavnici Fédération Internationale de Camping et de Caravanning (F.I.C.C.) najavili su organizaciju velikog kamping događanja za 2015. godinu upravo u Hrvatskoj, o čemu će na vrijeme obavijestiti ministra turizma, koji je obećao svu institucionalnu pomoć.



Pisane vijesti