Ministar turizma RH s predsjednikom autonomne zajednice Baskije

Slika /arhiva/131120-preds-b.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin, drugoga dana boravka u Baskiji, susreo se s predsjednikom autonomne zajednice Baskije Iñigo Urkulluom, koji je čestitao Hrvatskoj na ulasku u Europsku uniju, poručivši kako u ovoj pokrajini mogu dosta naučiti od hrvatskoga turizma. Baskija je posljednjih nekoliko godina provela znatne socijalne i gospodarske reforme i iz nerazvijene, postala europska regija inovativnih tehnologija i višeg životnog standarda, rekao je Urkullu, dodavši da je turizam novi razvojni izazov. Hrvatska, kao nova članica EU, također provodi cijeli niz reformi u kojima se turizam nameće kao logičan okvir za suradnju i poticaj drugim sektorima gospodarstva, istaknuo je ministar Lorencin.

Ministar turizma Darko Lorencin, drugoga dana boravka u Baskiji, susreo se s predsjednikom autonomne zajednice Baskije Iñigo Urkulluom, koji je čestitao Hrvatskoj na ulasku u Europsku uniju, poručivši kako u ovoj pokrajini mogu dosta naučiti od hrvatskoga turizma.

Baskija je posljednjih nekoliko godina provela znatne socijalne i gospodarske reforme i iz nerazvijene, postala europska regija inovativnih tehnologija i višeg životnog standarda, rekao je Urkullu, dodavši da je turizam novi razvojni izazov.

Hrvatska, kao nova članica EU, također provodi cijeli niz reformi u kojima se turizam nameće kao logičan okvir za suradnju i poticaj drugim sektorima gospodarstva, istaknuo je ministar Lorencin.

Na kraju susreta, dogovoreni su i prvi oblici suradnje, posebno u unapređenju gastro ponude i razmjeni dobrih praksi u poboljšanju i raznolikosti turističke ponude.
 



Pisane vijesti