Ministar turizma RH i veleposlanik Srbije o jačanju turističke suradnje

Slika /arhiva/w120302-sr1.jpg

Srbija je važno emitivno i receptivno tržište za Hrvatsku te postoji veliki potencijal za jačanje turističkog prometa između dviju zemalja, naglasio je ministar turizma Veljko Ostojić, koji se u pratnji pomoćnika Želimira Kramarića i tajnika Kabineta Bernarda Zenzerovića sastao s veleposlanikom Srbije u Hrvatskoj Stanimirom Vukičevićem i njegovom suradnicom Ivanom Ivković. Očekujem, da će se kroz konkretne marketinške aktivnosti koje provodimo, povećati turistički promet gostiju iz Srbije, ali da će isto tako i među Hrvatima dodatno ojačati interes za, primjerice, zimskim ili vikend odmorom u Srbiji, rekao je ministar. Veleposlanik je naglasio kako građani Srbije itekako cijene prelijepo Jadransko more, te da je za jačanje turističkog prometa, između ostaloga, važno jačanje prometnih veza između Hrvatske i Srbije.

Srbija je važno emitivno i receptivno tržište za Hrvatsku te postoji veliki potencijal za jačanje turističkog prometa između dviju zemalja, naglasio je ministar turizma Veljko Ostojić, koji se u pratnji pomoćnika Želimira Kramarića i tajnika Kabineta Bernarda Zenzerovića sastao s veleposlanikom Srbije u Hrvatskoj Stanimirom Vukičevićem i njegovom suradnicom Ivanom Ivković.

Očekujem, da će se kroz konkretne marketinške aktivnosti koje provodimo, povećati turistički promet gostiju iz Srbije, ali da će isto tako i među Hrvatima dodatno ojačati interes za, primjerice, zimskim ili vikend odmorom u Srbiji, rekao je ministar.

Veleposlanik je naglasio kako građani Srbije itekako cijene prelijepo Jadransko more, te da je za jačanje turističkog prometa, između ostaloga, važno jačanje prometnih veza između Hrvatske i Srbije. Hrvati su u Srbiji na 4. mjestu najbrojnijih vikend turista, što ukazuje na veliki interes koji vlada za Srbiju. Nadam se da će i zimski turizam biti prepoznat istom mjerom, a istovremeno želim da Hrvatska ostane mjesto u kojoj se srbijanski turisti dobro osjećaju, rekao je veleposlanik.

Ministar je informirao o mogućnostima ulaganja u hrvatski turizam, dodavši kako u Hrvatskoj postoji 14 turističkih tvrtki u većinskom državnom vlasništvu, čiji se dovršetak privatizacije očekuje u sljedeće dvije godine. Isto tako, naglasio je, Ministarstvo turizma završava procjenu stanja, odnosno identifikacijski dio koji će definirati po kojem će se modelu provoditi privatizacija pojedinog društva, a vrlo brzo bit će dovršen i katalog investicija s bazičnim podacima.

Na sastanku se razgovaralo i o važnosti suradnje unutar projekta 'Kulturna turistička ruta - Put rimskih careva', odnosno zajedničkom brendiranju Dunava, koji bi trebao postati međunarodno prepoznat turistički proizvod. Podsjećamo, Hrvatska, Srbija, Rumunjska i Bugarska potpisale su 24. veljače 2012. godine Memorandum o suglasnosti o suradnji unutar spomenutog projekta, koji bi trebao pridonijeti jačanju kulturnog turizma zemalja regije i koji predstavlja jedan od prvih zajedničkih projekata zasnovanih na smjernicama EU strategije za dunavsku regiju, s ciljem dugoročnog održivog razvoja Podunavlja.



Pisane vijesti