Ministar turizma posjetio Viganj i Svjetsko natjecanje Formula Windsurfing

Slika /arhiva/130709-viganj1.jpg

U Vignju je danas počelo Svjetsko natjecanje za daskaše u klasi Formula Windsurfing, čiji je početak gledao i ministar turizma Darko Lorencin. Uz sve ove ljepote i predivno more, obalu i ljude, potrebno je imati još bolje ideje i gostima boravak učiniti zanimljivim. Okupljanje svjetske elite u ovom sportu važan je događaj i istodobno znači i brandiranje predivnog Vignja kao sportskog odredišta, što zajedno s drugim blagodatima, čini ukupni doživljaj, rekao je ministar Lorencin. Viganj i Pelješac su od 8. do 13. srpnja domaćini Svjetskog prvenstva u jedrenju na dasci, točnije, u disciplini 'Formula windsurfing'. Viganj je domaćinstvo ove prestižne sportske manifestacije dobio u oštroj konkurenciji sa San Franciscom.

U Vignju je danas počelo Svjetsko natjecanje za daskaše u klasi Formula Windsurfing, čiji je početak gledao i ministar turizma Darko Lorencin.

Uz sve ove ljepote i predivno more, obalu i ljude, potrebno je imati još bolje ideje i gostima boravak učiniti zanimljivim. Okupljanje svjetske elite u ovom sportu važan je događaj i istodobno znači i brandiranje predivnog Vignja kao sportskog odredišta, što zajedno s drugim blagodatima, čini ukupni doživljaj, rekao je ministar Lorencin.

Danas su na programu bile kvalifikacije za flotu od 127 daskaša iz 26 zemalja svijeta. Dvije pobjede ostvario je Nizozemac Casper Bouman, jednu Argetinac Gonzalo Costa.

Od hrvatskih predstavnika najbolje su očekivano jedrili Ante Berlengi i Luka Mratović. Ante je bio 13. i 22. u svojoj skupini, a Luka Mratović 16. Ukupnih rezultata zasad nema, s obzirom da nisu sve skupine odjedrile isti broj jedrenja.

Viganj i Pelješac su od 8. do 13. srpnja domaćini Svjetskog prvenstva u jedrenju na dasci, točnije, u disciplini 'Formula windsurfing'.

Viganj je domaćinstvo ove prestižne sportske manifestacije dobio u oštroj konkurenciji sa San Franciscom. Puni naziv Svjetskog prvenstva je "2013 ‘ESET NOD32 Antivirus’ FORMULA WINDSURFING WORLD CHAMPIONSHIP powered by NORT.d.o.o."



Pisane vijesti