​Ministar turizma na radnom sastanku s direktorima inozemnih predstavništava HTZ-a

Ministar turizma Gari Cappelli održao je pred špicu turističke godine, u Malom Lošinju, radni sastanak s direktorima stranih predstavništava HTZ-a na kojima su iznesena izvješća po emitivnim tržištima.

Ministar je uvodno naglasio kako želi dodatno reformirati Glavni ured Hrvatske turističke zajednice od kojeg očekuje veći angažman u promociji zemlje na pojedinim tržištima, ali uz punu kontrolu učinkovitosti svake utrošene kune u tom procesu. „S obzirom na sve bržu promjenu trendova ponude i potražnje, pristup tržištima i koncept promocije potrebno je ažurnije i brže prilagođavanje novim izazovima. Nužnija je jača promocija posebnih proizvoda, ali i puno kvalitetnija promocija kontinenta, a ne samo hrvatske obale. Naš cilj je strana predstavništava u svijetu reformirati na način da budu efikasniji, proaktivniji te u konačnici konkurentniji što je preduvjet nastavka rasta hrvatskog turizma.“ rekao je ministar Cappelli.

Prisutni direktori predstavništava Hrvatske turističke zajednice u Austriji, Belgiji, Češkoj, Francuskoj, Italiji, Mađarskoj, Nizozemskoj, Njemačkoj, Poljskoj, Rusiji, SAD, Sloveniji, Švedskoj i Velikoj Britaniji izvijestili su ministra o stanju na svakom pojedinom tržištu, iznijeli su izazove s kojima se svakodnevno susreću te su ministra izvijestili o rezultatima bookinga koji u svim zemljama bilježe rast u odnosu na prošlu godinu. 

Ministar Cappelli osvrnuo se na nedavni, iznimno uspješni, posjet Velikoj Britaniji, ali najavio je i skorašnji posjet Mađarskoj gdje će Ministarstvo turizma zajedno s Ministarstvom poljoprivrede i HGK u Budimpešti na najljepšoj tržnici Europe od 23. do 25. svibnja predstaviti hrvatsku turističku ponudu i hrvatske proizvode.

„Ono što želim, a iskustva s terena to samo potvrđuju, je specifična turistička promocija Hrvatske prilagođena svakoj zemlji. Primjerice, na britanskom tržištu moramo biti prepoznatljivi pod nazivom Croatia, to je naš brand. U Njemačkoj, Italiji ili Austriji potpuno je drugačija situacija. Ti gosti već nas dobro poznaju i prepoznaju ne samo naše regije, nego i mnoge naše gradove i mjesta“, rekao je Cappelli.

„Ovakvim redovitim sastancima s vama želimo ukazati na vašu iznimnu važnost u promociji hrvatskog turizma u svijetu. Vaša uloga nam je bitna, želim da u svom radu imate više odgovornosti, očekujem uspješnu suradnju i dobre rezultate rada“, nadodao je ministar.

Na sastanku je, između ostaloga, bilo riječi o skorašnjem raspisivanju natječaja za rukovodeća radna mjesta u predstavništvima Hrvatske turističke zajednice u inozemstvu; o mogućem preseljenju ureda predstavništva Hrvatske turističke zajednice iz Frankfurta u Berlin; te o osnaživanju ureda predstavništva u SAD jer nam je to tržište iznimno bitno.

Direktore stranih predstavništva HTZ-a pozdravila je i obnašateljica dužnosti gradonačelnika Malog Lošinja Ana Kučić koja je poželjela direktorima ugodan boravak na otoku.

Pisane vijesti