Ministar turizma na otvorenju hotela Peteani i potpisivanju ugovora s korisnicima programa Ministarstva turizma

Slika /arhiva/mint.jpg

Ministar turizma Anton Kliman sudjelovat će sudjelovat će na otvorenju hotela Peteani (Ul. Alda Negria 9, na usponu za Stari grad Labin). Tvrtka Koral d.o.o. rekonstruirala je objekt u starogradskoj jezgri grada Labina, nekadašnju raskošnu vilu s početka prošlog stoljeća u hotel s četiri zvjezdice (petak 22. 7. 2016. u 10.00 sati).

Nakon otvorenja hotela ministar Kliman će u Hotelu San Rocco (Srednja ulica 2, Brtonigla) s početkom u 12.00 sati potpisati ugovore s korisnicima programa Konkurentnost turističkog gospodarstva te Strukovne udruge s područja Istarske županije.  

Programom Konkurentnost turističkog gospodarstva Ministarstvo turizma  sufinancira ulaganja u povećanje kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoj novih i inovativnih turističkih proizvoda u destinaciji, internacionalizaciju poslovanja, održivi razvoj, diversifikaciju ponude, korištenje novih tehnologija i druge aktivnosti u cilju produljenja sezone, očuvanja radnih mjesta, novog zapošljavanja, rasta i razvoja turističkog gospodarstva.

Programom Strukovne udruge dodjeljuju se sredstva strukovnim udrugama za sufinanciranje projekata stručnog osposobljavanja i usavršavanja, za projekte koji promiču uvođenje inovativnosti,  upravljanje destinacijom, održivi turizam, novi turistički proizvod te socijalni turizam i druge posebne oblike turizma.



Najave