Ministar turizma Lorencin na turističkom sajmu ITB

Slika /arhiva/mint.jpg

NAJAVA ZA NOVINARE

Ministar turizma Darko Lorencin, boravit će od 4. do 7. ožujka 2014. godine u Berlinu, na jednom od najvećih svjetskih turističkih sajmova - ITB.

Ministar će u srijedu, 5. ožujka, u 12 sati sudjelovati na konferenciji za medije u organizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ) na kojoj će biti prisutna direktorica Glavnog ureda HTZ-a Meri Matešić i direktor predstavništva HTZ-a u Njemačkoj Mato Radić, a u sklopu koje će biti predstavljena turistička ponuda RH u 2014. godini. Istoga dana, ministar će sudjelovati na 4. UNWTO ministarskom summitu Put svile te se sastati s generalnim tajnikom UNWTO-a Talebom Rifaijem i predsjednicom Odbora za turizam njemačkog Bundestaga, Heike Brehmer.

U četvrtak, 6. ožujka, predviđen je susret ministra Lorencina i egipatskog ministra turizma Hishama Zaazoua, a tijekom boravka u Berlinu ministar će održati i niz sastanaka s vodećim njemačkim turoperatorima, zračnim prijevoznicima i udrugama u turizmu i razgovarati o jačanju turističke suradnje. Između ostalog, predviđeni su sastanci s njemačkom udrugom biciklista ADFC, njemačkom udrugom putničkih agencija DRV te saveznom udrugom njemačkog turističkog gospodarstva BTW. 
 



Najave