Ministar turizma Gari Cappelli posjetio otok Cres

Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/190603_aci_cres.jpg

Ministar turizma Gari Cappelli posjetio je otok Cres gdje se susreo s turističkim djelatnicima i predstavnicima Grada Cresa i Primorsko-goranske županije te sudjelovao na svečanosti podizanja Plave zastave u ACI marini Cres i obišao kamp Kovačine. Posjet otoku Cresu započeo je u ACI marini Cres, jednoj od ukupno 27 marina i 95 plaža u Hrvatskoj koje su u 2019. godini nagrađene Plavom zastavom. "Marina Cres je nakon Rovinja druga ACI-jeva marina s oznakom 5 sidara. Nautika je važan segment diversifikacije naše turističke ponude i produljenja sezone i važno je unaprjeđivati kvalitetu", rekao je ministar turizma Gari Cappelli prigodom podizanja Plave zastave, međunarodnog priznanja za ekologiju i očuvanje okoliša koje se dodjeljuje plažama i marinama, a jamči očuvan okoliš, čistoću mora i plaže, dobro uređenje i visoku kvalitetu usluge.

U prostorijama Grada Cresa ministar Cappelli i pomoćnica ministra za pravne poslove i standarde Monika Udovičić održali su radni sastanak s dožupanicom Marinom Medarić, gradonačelnikom Kristijanom Jurjakom te predstavnicima Turističke zajednice Cresa s temom razvoja turizma na otoku te novog paketa turističkih zakona.

"Novi zakonski okvir donosi, između ostaloga, decentralizaciju sustava pa će tako sukladno Pravilniku visinu turističke pristojbe donositi županijske skupštine. Kada je u pitanju kreiranje turističkog proizvoda, potičemo udruživanje što se i na ovom području već događa - Cres i Lošinj krenuli su u zajedničku izradu strategije za oba otoka što svakako pozdravljamo“, istaknuo je na sastanku ministar Cappelli.
 
Svoj posjet Cresu ministar Cappelli završio je u kampu Kovačine gdje je obišao nedavno dovršen novi bazenski kompleks izgrađen u svrhu podizanja kategorije kampa.

Kamp Kovačine trenutno je kategoriziran s tri zvjezdice a prostire se na 30 hektara na kojima može ugostiti gotovo 3.800 gostiju. Plaža u sklopu kampa Kovačine također je dobitnik Plave zastave za 2019. godinu. 

Pisane vijesti