Ministar turizma Gari Cappelli na svečanom otvaranju 10. festivala terana i tartufa u Motovunu

Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/191019_motovun1.jpg

Ministar turizma Gari Cappelli danas je u Motovunu prisustvovao svečanom otvaranju Festivala terana i tartufa koji se ove godine održava jubilarnu 10. godinu zaredom. Nakon obilaska štandova vinara, tartufara i ostalih izlagača, ministar Cappelli dodijelio je plaketu za najveći tartuf ovogodišnjeg festivala koji je težio više od 420 grama.

“Izrazito sam zadovoljan danas viđenim načinom prezentacije i promocije gastronomskih proizvoda i iskustva isprepletenih kroz stoljetnu tradiciju tartufarenja i proizvodnju terana u Istri. Primjer je ovo povezivanja različitih elemenata ponude u 'iskustvo' ili 'priču' što pridonosi podizanju razine konkurentnosti i jačoj sprezi poljoprivrede s turističkom i ugostiteljskom djelatnošću. Čestitam stanovnicima, turističkim djelatnicima i vinarima iz Motovuna na ulasku u finale izbora za najbolju europsku destinaciju kulturnog turizma u kategoriji vinskog turizma. Dokaz je to da zajedničkim promišljenim djelovanjem na području posebnih oblika turističke ponude možemo biti prepoznati i priznati na svjetskoj eno-gastronomskoj i turističkoj sceni", istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli prilikom otvorenja festivala. 



Jubilarni 10. festival terana i tartufa jednodnevna je izložba i javna degustacija koja na jednom mjestu okuplja istarske vinare proizvođače terana i predstavlja gastronomski doživljaj upotpunjen jelima od tartufa s naglaskom na ona koja se najbolje sljubljuju s teranom.

Osim proizvoda na bazi terana i tartufa, na festivalu svoje proizvode nude izlagači meda, maslinovog ulja, suhomesnatih proizvoda, čokolade, sira, voća i raznih slastica na bazi terana ili tartufa.

Pisane vijesti