Ministar turizma Gari Cappelli i direktor HTZ-a Kristjan Staničić u službenom boravku u Moskvi

Slika /AAA_2020_ABC/b_logos/MINT-hr.jpg

Ministar turizma Gari Cappelli i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić u četvrtak, 30. siječnja službeno će boraviti u Moskvi u Ruskoj Federaciji povodom sudjelovanja na „Danu hrvatskog turizma u Moskvi“, velikom i značajnom poslovnom eventu na kojem će sudjelovati vodeći dionici hrvatskog i ruskog turizma.

Tijekom boravka u Moskvi, ministar Cappelli sastat će se sa Sergejem Cheryominom, ministrom u gradskoj Vladi Moskve i šefom Odjela za vanjsko-ekonomsku djelatnost i međunarodne odnose i Sergejem Sergejevićem Galkinom, zamjenikom ministra ekonomskog razvoja zaduženim za sektor turizma.

U nastavku dana ministar će održati govor uoči panel rasprave na temu „Novi trendovi u turizmu i potencijali hrvatskog turizma u Rusiji“ u sklopu spomenutog „Dana hrvatskog turizma u Moskvi“.

Također, ministar Cappelli u popodnevnim će satima predstaviti prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem EU i turističke prioritete veleposlanicima zemalja Europske unije, ali i okupljenim ruskim partnerima.
 
„Dan hrvatskog turizma u Moskvi“ poslovno je događanje koje organizira Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Moskvi zbog velikog značaja ruskog emitivnog tržišta te neprekidnog rasta dolazaka ruskih turista proteklih godina i interesa hrvatske i ruske turističke industrije.

Isto tako, cilj HTZ-a je napraviti iskorak u prezentaciji Hrvatske kao vodeće turističke destinacije za ruske turiste i rusku turističku industriju.

Na spomenutoj panel raspravi sudjelovat će direktor HTZ-a Kristjan Staničić, državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonči Glavina, predstavnik Rosturizma te predstavnici hrvatskog i ruskog udruženja putničkih agencija.

U drugom dijelu dana organizirat će se b2b poslovne radionice na temu opće turističke ponude, nautike i zdravstvenog turizma, gastro show gdje će se prezentirati tradicionalna hrvatska gastronomija, te gala večera za najviše uzvanike na kojoj će biti prisutni vodeći ruski organizatori putovanja, agenti, mediji te utjecajne osobe iz ruskog javnog života.

Pisane vijesti