Ministar turizma Gari Cappelli i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić u gradu Milanu gdje će posjetiti turistički sajam BIT

Ministar turizma Gari Cappelli i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić će u ponedjeljak, 10. veljače, službeno boraviti u Italiji u gradu Milanu gdje će posjetiti turistički sajam BIT na kojem turističku ponudu predstavlja i Hrvatska te će se tom prilikom susresti s partnerima, turoperatorima, avioprijevoznicima i agencijama.

Turistički sajam BIT ove se godine održava u razdoblju od 9. do 11. veljače, a uz Hrvatsku turističku zajednicu kao glavnog izlagača, na sajmu BIT će svoju ponudu predstaviti i deset suizlagača među kojima su turističke zajednice grada Zagreba, Rijeke i Opatije, Splitsko – dalmatinske i Zadarske županije te TZ Kvarnera, Jadrolinija, Vir turizam, turoperator Solo Croazia iz Milana te Bi village iz Fažane.
 
Na štandu Hrvatske turističke zajednice će u sve dane trajanja sajma u organizaciji TZ Krapinsko-zagorske županije biti prezentirana eno-gastronomska, kulturna i glazbena ponuda dok će u ponedjeljak, 10. veljače turističke zajednice Kvarnera i Rijeke održati prezentaciju turističke ponude Kvarnera i Rijeke te projekta Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020.
 
Milanski sajam BIT najznačajniji je turistički sajam u Italiji koji ove godine obilježava 40. godišnjicu održavanja, a svake ga godine posjećuje više od 40 tisuća ljudi te se prijavljuje prosječno oko 1.300 izlagača iz cijeloga svijeta koji predstavljaju više od 100 svjetskih destinacija. U sklopu sajma održavaju se i konferencije te stručni seminari na kojima se ukupno u vrijeme održavanja sajma okupi oko 7.000 sudionika.
 
Podsjetimo, tržište Italije jedno je od najvažnijih emitivnih tržišta za hrvatski turizam te su turisti iz Italije peti najbrojniji gosti u našoj zemlji. U Hrvatskoj je prošle godine ostvareno 1,2 milijuna dolazaka i 5,5 milijuna noćenja talijanskih turista, odnosno 2 posto više dolazaka te 3 posto više noćenja nego li godinu prije.

Najave