Ministar turizma Gari Cappelli gostuje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu

U ponedjeljak, 13. siječnja 2019. godine, ministar turizma Gari Cappelli posjetit će Katedru za turizam na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu gdje će zajedno sa suradnicima sudjelovati na panel raspravi pred studentima. Panel rasprava na Katedri za turizam Ekonomskog fakulteta – Zagreb održat će se u ponedjeljak, 13. svibnja 2019. godine s početkom u 11:00 sati (Dvorana 3 Ekonomskog fakulteta, Trg  J. F. Kennedya 6, Zagreb). Izjave za medije predviđene su u 11:00 sati prije početka panela.

Studij turizma na Ekonomskom fakultetu izvodi se na svim razinama studija - stručnom, preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom te specijalističkom poslijediplomskom i doktorskom. Katedra broji ukupno 11 članova i to profesora, docenata i asistenata te vanjskih suradnika. Katedra za turizam Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu članica je UNWTO Education and Science Council (EdSCo) te ujedno i jedini predstavnik iz Republike Hrvatske u toj uglednoj svjetskoj organizaciji. Temeljem rješenja Ministarstva turizma Republike Hrvatske, Katedra za turizam organizira i izvodi seminare i ispite za turističke vodiče i voditelje poslovnica turističkih agencija.
 
Na panel raspravi ministar Cappelli će zajedno sa suradnicima odgovarati na pitanja studenata vezana uz tržište rada i zapošljavanje mladih u turizmu, zakonsku regulativu iz djelokruga Ministarstva turizma, strategiju razvoja turizma i turističku politiku, investicije u turizmu te ostale teme vezane uz djelokrug rada Ministarstva turizma, a razgovor će moderirati prodekan Ekonomskog fakulteta i redoviti profesor na Katedri za turizam prof. dr. sc. Oliver Kesar.

Najave