Ministar turizma Darko Lorencin: Zajedno stvaramo uspješnu turističku priču

Slika /arhiva/w130328-porec1.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin jučer je posjetio Istru gdje se, između ostaloga, susreo s članovima Skupštine i Turističkog vijeća Turističke zajednice Istarske županije, koji su ga informirali o aktualnostima i razvoju turističke djelatnosti u županiji te turističkim projektima od strateškog interesa za županiju. Ministar Lorencin istaknuo je kako će se posebno zalagati za još jače povezivanje turizma s drugim sektorima, primjerice s prehrambenom i drvnom industrijom, pri čemu će veliku ulogu imati partnerstvo s privatnim sektorom. "Ključno je parnerstvo javnog i privatnog te niti jedna odluka neće biti donesena bez konzultacija s privatnim sektorom", rekao je ministar te poručio kako će Ministarstvo turizma i dalje provoditi sve započete projekte i aktivnosti. Prilikom posjeta Istri, ministar Lorencin je, uz predsjednika RH prof. dr. Ivu Josipovića, sudjelovao na 4. Gospodarskom forumu Istre te na svečanoj sjednici Skupštine Istarske županije, u povodu Dana istarskog statuta.

Ministar turizma Darko Lorencin jučer je posjetio Istru gdje se, između ostaloga, susreo s članovima Skupštine i Turističkog vijeća Turističke zajednice Istarske županije, koji su ga informirali o aktualnostima i razvoju turističke djelatnosti u županiji te turističkim projektima od strateškog interesa za županiju.

Ministar Lorencin istaknuo je kako će se posebno zalagati za još jače povezivanje turizma s drugim sektorima, primjerice s prehrambenom i drvnom industrijom, pri čemu će veliku ulogu imati partnerstvo s privatnim sektorom. "Ključno je parnerstvo javnog i privatnog te niti jedna odluka neće biti donesena bez konzultacija s privatnim sektorom", rekao je ministar te poručio kako će Ministarstvo turizma i dalje provoditi sve započete projekte i aktivnosti.

Naglasio je pet prioritetnih područja rada u Ministarstvu turizma. Prvi od njih je implementacija Strategije razvoja turizma Hrvatske do 2020. godine, koja će se uskoro naći na usvajanju u Hrvatskom saboru. Paralelno s time nastavit će započetu izmjenu zakonodavnog okvira te pripremu Strateškog marketinškog plana hrvatskog turizma za razdoblje od 2014 do 2018. godine. Područje investicija istaknuo je kao ključno za jačanje konkurentnosti, jačanje pred i posezone i otvaranje novih radnih mjesta. Istaknuo je i važnost mogućnosti povlačenja sredstava iz fondova Europske unije, posebice za projekte javne turističke infrastrukture, ali i za male i srednje poduzetnike te za edukaciju.

Ova će turistička godina doista biti izazov, rekao je, posebno s obzirom na vrlo uspješnu prošlu, koju se ipak nadamo nadmašiti u prihodima za 2 do 3 posto. Ministar turizma pozvao je sve turističke djelatnike na zajednički napor za uspješnu turističku sezonu, kao i na stvaranje povoljnog investicijskog okruženja  i povećanje konkurentnosti hrvatskog turizma.

Prilikom posjeta Istri, ministar Lorencin je, uz predsjednika RH prof. dr. Ivu Josipovića, sudjelovao na 4. Gospodarskom forumu Istre te na svečanoj sjednici Skupštine Istarske županije, u povodu Dana istarskog statuta.



Pisane vijesti