Ministar turizma Darko Lorencin posjetio najveće turističke investicije na otoku Lošinju

Slika /arhiva/20140618_Losinj.jpg

U sklopu službenog posjeta Primorsko-goranskoj županiji, ministar turizma Darko Lorencin posjetio je otok Lošinj te obišao Vitality Hotel Puntu i gradilište hotela Bellevue, prvog lošinjskog hotela s 5 zvjezdica. Riječ je o trenutno najvećim turističkim investicijama na otoku Lošinju. Ukupna razina investicija članica Jadranka grupe u 2014. godini premašuje iznos od 50 milijuna eura, od čega se najviše odnosi na investicije Jadranka hotela. Tom prilikom ministar turizma Darko Lorencin izjavio je kako su investicije ključne u procesu realizacije Strategije razvoja turizma do 2020. godine. „Jedan od glavnih ciljeva Strategije razvoja turizma je ulazak Hrvatske među 20 turistički najkonkurentnijih zemalja svijeta. Iako vrlo izazovan, ovaj je cilj ostvariv, a da bi u tome uspjeli potrebna su nam sustavna ulaganja u turističku infrastrukturu i cjelokupnu ponudu. Kako je i naznačeno u Strategiji, za sve navedeno potrebne su nam nove investicije do 2020. godine u iznosu od oko 7 milijardi eura. Drago mi je što su iz Jadranka Grupe prepoznali isplativost ulaganja u hrvatski turizam i time nas itekako približili ostvarenju tog cilja“, rekao je Lorencin.

U sklopu službenog posjeta Primorsko-goranskoj županiji, ministar turizma Darko Lorencin posjetio je otok Lošinj te obišao Vitality Hotel Puntu i gradilište hotela Bellevue, prvog lošinjskog hotela s 5 zvjezdica. Riječ je o trenutno najvećim turističkim investicijama na otoku Lošinju.

Ukupna razina investicija članica Jadranka grupe u 2014. godini premašuje iznos od 50 milijuna eura, od čega se najviše odnosi na investicije Jadranka hotela. Tom prilikom ministar turizma Darko Lorencin izjavio je kako su investicije ključne u procesu realizacije Strategije razvoja turizma do 2020. godine.

„Jedan od glavnih ciljeva Strategije razvoja turizma je ulazak Hrvatske među 20 turistički najkonkurentnijih zemalja svijeta. Iako vrlo izazovan, ovaj je cilj ostvariv, a da bi u tome uspjeli potrebna su nam sustavna ulaganja u turističku infrastrukturu i cjelokupnu ponudu. Kako je i naznačeno u Strategiji, za sve navedeno potrebne su nam nove investicije do 2020. godine u iznosu od oko 7 milijardi eura. Drago mi je što su iz Jadranka Grupe prepoznali isplativost ulaganja u hrvatski turizam i time nas itekako približili ostvarenju tog cilja“, rekao je Lorencin.

Govoreći o investicijama Jadranka grupe, predsjednik Uprave Jadranke d.d. Sanjin Šolić izjavio je kako su investicije u Hotel Bellevue i Vitality Hotel Puntu dio više od 100 milijuna eura vrijednog investicijskog ciklusa čiji cilj je rekonstrukcija i podizanje kvalitete odnosno kategorizacije svih hotela u vlasništvu tvrtke na razinu 4 i 5 zvjezdica.

Jadranka hoteli započeli su s više od 40 milijuna eura vrijednom obnovom hotela Bellevue na razinu od visokih 5 zvjezdica u jesen 2013. Hotel će imati ukupno 185 soba i 21 suite te će biti opremljen dodatnim sadržajima poput luksuznih unutarnjih i vanjskih bazena te moderne SPA klinike koja će gostima omogućavati uživanje u zadnjim trendovima na području ljepote i zdravlja. Hotel Bellevue predstavljat će savršeno mjesto za cjelogodišnji odmor te će uz vrhunske, posebno osmišljene SPA programe nuditi i vrhunska gastronomska iskustva. Novi Hotel Bellevue svoja će vrata prvim gostima otvoriti 12. srpnja 2014. godine.

Rekonstrukcijom Hotela Bellevue započeo je investicijski ciklus u zoni Čikat, u sklopu kojeg u listopadu 2014. godine treba započeti rekonstrukcija hotela Alhambra i Vile Hortenzije na razinu od 5 zvjezdica. Do kraja 2014. godine planira se završiti i projekt uređenja plaže Čikat, kao i izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju hotela Helios te Vile Diane.

U 2012. godini u obnovu Vitality Hotela Punta uloženo je više od 12,5 milijuna eura, dok su u jesen 2013. započeli više od 5 milijuna eura vrijedni radovi koji obuhvaćaju proširenje Vitality zone i postojećeg wellnessa te gradnju vanjskog bazena. U travnja ove godine otvorena je proširena luksuzna Vitality i wellness zona sa zdravstvenim centrom u kojem će gostima na raspolaganju biti stručni liječnički tim, te nutricionist, psiholog, fizioterapeut i kineziolog a nudi i pulmološki program za djecu i odrasle, koji je razvijen u suradnji s Hrvatskim pulmološkim društvom i dječjom bolnicom Srebrnjak. Izgradnja vanjskog bazena s pogledom na morsku pučinu i Velebit bit će završena do kraja lipnja 2014. godine.



Pisane vijesti