Ministar turizma Darko Lorencin obišao turističke potencijale u Kninu

Slika /arhiva/100415_knin1.JPG

Ministar turizma Darko Lorencin danas je u službenom posjetu gradu Kninu, uz pratnju gradonačelnice Josipe Rimac, obišao turističke potencijale grada. Gradonačelnica Rimac je predstavila aktualne projekte, nakon čega su zajedno obišli spomenik hrvatske pobjede 'Oluja 95', izletište Marunuša te slap Krčić. Na kraju posjeta ministar je obišao i kninsku tvrđavu. Ministarstvo turizma prošle je godine iz Fonda za razvoj turizma izdvojilo 400 tisuća kuna potpore za pješačko-biciklističku stazu duž rijeke Krke (Cesarićeva obala), a Grad Knin je na isti natječaj prijavio i projekt uređenja Požarevog šetališta. „Od iznimne je evažnosti za turističku ponudu Knina dostupnost brojnih lokaliteta kao što su spomenici prirode, geološka nalazišta, povijesno kulturna baština i arheološka nalazišta te povezivanje NP Krka i Dinare, a najprirodniji način je uređenje pješačko-biciklističkih staza uz rijeku Krku i njenih sedam pritoka. Do sada je izgrađeno i opremljeno 2,5 km staze. Gradi se splav kako bi se povezao izvor rijeke Krke s NP Krka“, naglasila je gradonačelnica Rimac. Ministar Lorencin istaknuo je kako postoji potencijal za snažniji turistički razvoj grada Knina, posebice ako pogledamo mogućnosti za aktivni odmor, kao što je ribolov, planinarenje, jahanje, lov, biciklizam, kanuing, povijesne i prirodne znamenitosti.

Ministar turizma Darko Lorencin danas je u službenom posjetu gradu Kninu, uz pratnju gradonačelnice Josipe Rimac, obišao turističke potencijale grada. Gradonačelnica Rimac je predstavila aktualne projekte, nakon čega su zajedno obišli spomenik hrvatske pobjede 'Oluja 95', izletište Marunuša te slap Krčić. Na kraju posjeta ministar je obišao i kninsku tvrđavu.

Ministarstvo turizma prošle je godine iz Fonda za razvoj turizma izdvojilo 400 tisuća kuna potpore za pješačko-biciklističku stazu duž rijeke Krke (Cesarićeva obala), a Grad Knin je na isti natječaj prijavio i projekt uređenja Požarevog šetališta. „Od iznimne je evažnosti za turističku ponudu Knina dostupnost brojnih lokaliteta kao što su spomenici prirode, geološka nalazišta, povijesno kulturna baština i arheološka nalazišta te povezivanje NP Krka i Dinare, a najprirodniji način je uređenje pješačko-biciklističkih staza uz rijeku Krku i njenih sedam pritoka. Do sada je izgrađeno i opremljeno 2,5 km staze. Gradi se splav kako bi se povezao izvor rijeke Krke s NP Krka“, naglasila je gradonačelnica Rimac.

Ministar Lorencin istaknuo je kako  postoji potencijal za snažniji turistički razvoj grada Knina, posebice ako pogledamo mogućnosti za aktivni odmor, kao što je ribolov, planinarenje, jahanje, lov, biciklizam, kanuing, povijesne i prirodne znamenitosti.

„Razvijati turizam na kontinentu zasigurno je puno teže nego u priobalju, no Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica svojim programima omogućavaju financijske potpore i za razvoj turizma u do sada turistički nerazvijenim krajevima Hrvatske. Odličan primjer je program bazena, kojim su financirane gradnje brojnih bazena i u ovom području, čime se privatni smještaj profesionalizira i podiže na višu razinu. Također, godinama potičemo manifestaciju Zvonimirovi dani kojom kninska tvrđava postaje još atraktivnija za posjetitelje ali i za građane Knina“, istaknuo je ministar.



Pisane vijesti