Ministar turizma Darko Lorencin na sjednici Izvršnog vijeća UNWTO-a

Slika /arhiva/mint.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin boravit će 5. i 6. lipnja u Španjolskoj, u Santiagu De Composteli, gdje će sudjelovati na 98. sjednici Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije (UNWTO). U sklopu sjednice Izvršnog vijeća, šefovi delegacija posjetit će i Hotel Management School of Galicia, gdje će biti održan seminar s temom "Javno-privatna partnerstva na području materijalne i nematerijalne baštine i inovativni turistički proizvodi".

Republika Hrvatska, predstavljena Ministarstvom turizma, aktivna je članica UNWTO-a od 1993. godine. Hrvatska je na V. Plenarnoj sjednici Glavne skupštine u Zambiji i Zimbabveu, 29. 8. 2013. izabrana za novu članicu Izvršnog vijeća UNWTO-a, na razdoblje od četiri godine. Prvi put, RH je bila članica Izvršnog vijeća od 2003. do 2007. godine.

Ministar će se na marginama sastanaka susresti s Massoudom Soltani Farom, potpredsjednikom Islamske Republike Iran, s Du Jiangom, potpredsjednikom Kineske Nacionalne Turističke Administracije (CNTA), te predstavnicima turističkog sektora Kraljevine Španjolske. Ministar će se također susresti s predstavnicima avioprijevoznika Vueling, s kojima će razgovarati o mogućnostima povećanja broja letova za Hrvatsku.

 



Najave