MINISTAR TURIZMA DAMIR BAJS SASTAT ĆE SE SA ZAMJENIKOM VELEPOSLANIKA RUSKE FEDERACIJE BORISOM MEDVEDEVOM

Slika /arhiva/mint.jpg
POZIV ZA NOVINARE

Ministar turizma DAMIR BAJS susrest će se sutra, u srijedu, 6. svibnja 2009. u 10 sati u Ministarstvu turizma, sa zamjenikom Veleposlanika Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj BORISOM MEDVEDEVOM povodom ovogodišnjeg privremenog ukidanja viza za ruske turiste u RH, ujedno prvoj provedenoj mjeri Akcijskog plana za hrvatski turizam, te povodom privremenog ukidanja zabrane slijetanja ruskih aviona starije proizvodnje u hrvatskim zračnim lukama.

Pored predstavnika iz Veleposlanstva Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj, sastanku će također nazočiti predstavnik Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracije, te predstavnici udruga turističkih agencija u RH (UHPA, UNPAH).

Nakon sastanka ministar Damir Bajs i zamjenik veleposlanika Boris Medvedev, u 10.30 sati održat će konferenciju za novinare u zgradi Ministarstva turizma, Prisavlje 14 (dvorana na 9. katu).

Prema službenim podacima, tijekom 2008. godine Hrvatsku je posjetilo ukupno više od 175 tisuća gostiju iz Ruske Federacije, a zabilježeno je i više od 1.4 milijuna noćenja. U odnosu na dolazak ruskih turista u godini prije, u 2008. je zabilježen rast od 11% u dolascima i 12% u noćenjima.
 

Najave