​Ministar turizma Cappelli na turističkom sajmu ITB u Berlinu, od 6. do 8. ožujka

Ministar turizma Gari Cappelli će uz državnog tajnika Tončija Glavinu i direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića boraviti od 6. do 8. ožujka 2019. godine u Berlinu, na jednom od najvećih svjetskih turističkih sajmova - ITB. Osim obilaska sajma ITB, delegacija će tijekom boravka u Berlinu održati i niz sastanaka s predstavnicima nekih od najvećih svjetskih turoperatora, avioprijevoznika te udruženja. Tako će se u srijedu, 6. ožujka, sastati se s predstavnicima turoperatora TUI, FTI i W Touristic te avioprijevoznika Condor, a s kojima će se susresti na temu jačanja suradnje i mogućnosti uspostave novih zračnih linija.

U četvrtak, 7. ožujka, delegacija će se sastati s predstavnicima turoperatora RSD, Trendtouristik i Olimar te s predstavnicima avioprijevoznika Eurowings i Jet2. Osim toga, tijekom četvrtka održat će se i konferencija na kojoj će se predstaviti klaster zdravstvenog turizma Kvarnera i Malezije zemlje partnera sajma te 7. po redu Donausalon, manifestacija od velikog značaja za sve zemlje Dunavske regije koja će i ove godine doprinjeti jačanju suradnje u domeni gospodarstva, turizma, obrazovanja i kulture.
 
Sajam ITB Berlin je vodeći međunarodni stručni sajam turizma, sa preko 10.000 izlagača svake godine te preko 160.000 posjetitelja na kojem se predstavlja cijela raznolikost putovanja, a koji ove godine traje od 6. do 10. ožujka 2019. godine.

Najave