Ministar Ostojić u službenom posjetu Španjolskoj

Slika /arhiva/mint.jpg

Ministar turizma Veljko Ostojić će 3. i 4. lipnja 2012. godine službeno posjetiti Madrid. Tom prigodom susrest će se s ministrom industrije, energetike i turizma Joséom Manuelom Sorijem Lópezom te s državnom tajnicom za turizam Isabelom Maríom Borrego Cortés.

Tijekom posjeta Madridu ministar će se sastati i s glavnim tajnikom Svjetske turističke organizacije (UNWTO) Talebom Rifaijem te s njegovim suradnicima - izvršnim direktorom UNWTO-a Zoltanom Somogyijem te s direktoricom Regije Europa Isabel Garanom.

U utorak, 5. lipnja, ministar će boraviti u Barceloni, gdje će razgovarati i s glavnom ravnateljicom za turizam u Vladi Katalonije Marian Muro i s predsjednikom „Luke Barcelona“ Sixte Cambrom. Ministar će tijekom sastanka izmijeniti informacije o turističkim kretanjima između dviju zemalja te o svim bitnim pitanjima za suradnju.

Sastanak će održati i s  predstavnicima  privatnog sektora - vodećih španjolskih zrakoplovnih kompanija i ključnih turoperatora na španjolskom tržištu, koji već rade programe za Hrvatsku, pri čemu će razgovarati o načinima za jačanje suradnje na tržištu.

U pratnji ministra, tijekom službenog boravka u Španjolskoj, bit će veleposlanik RH u Kraljevini Španjolskoj Neven Pelicarić, pomoćnik ministra Želimir Kramarić i tajnik Kabineta ministra Bernard Zenzerović.



Najave