Ministar Lorencin u radnom posjetu Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji

Slika /arhiva/mint.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin 1. i 2. srpnja službeno će posjetiti Šibensko-kninsku i Zadarsku županiju, gdje će se susresti sa županima, gradonačelnicima, direktorima turističkih zajednica i turističkim gospodarstvenicima. Teme sastanaka su, između ostalog, izmjene Zakona o turističkim zajednicama te investicijski projekti s područja županija.

Ministar Lorencin službeni posjet započinje u gradu Šibeniku, u utorak 1. srpnja, gdje će se u 10.30 sati u prostorijama Gradske vijećnice na Trgu Republike Hrvatske, susresti sa županom Goranom Paukom, direktorima turističkih zajednica i gospodarstvenicima. Izjave za medije predviđene su za 12.20 sati. Nakon toga, ministar će u pratnji župana Pauka i gradonačelnika Željka Burića posjetiti tvrđavu Svetog Mihovila (oko 12.50 sati) te otok Zlarin (oko 13.50 sati), na kojem je planirana izgradnja Hrvatskog centra koraljarstva. Mediji su pozvani u obilazak lokacija.

Nakon posjeta Šibensko-kninskoj županiji, ministar će službeno posjetiti i Zadarsku županiju, gdje će u 16 sati održati sastanak sa županom Stipom Zrilićem, direktorima TZ-a i gospodarstvenicima. Izjave za novinare planirane su za 17.30 sati u prostorima županije, na adresi Božidara Petranovića 8, Zadar.

Nakon sastanka, ministar će posjetiti i Hotel Bastion (oko 18 sati), koji je prošle godine uvršten u prestižno udruženje Relais Chateaux, te obići lokaciju Kraljičina plaža u Gradu Ninu (oko 19 sati) i posjetiti Kamp Zaton (oko 19.30 sati). Mediji su pozvani u obilazak lokacija.

U 21.30 sati ministar Lorencin će zajedno s ministrom zaštite okoliša i prirode Mihaelom Zmajlovićem u Gradskoj knjižnici Zadar otvoriti izložbu „Moj komadić zemlje“.

U srijedu, 2. srpnja, Park prirode Telašćica slavi 27. rođendan, a tim će povodom ministri Zmajlović i Lorencin posjetiti park. U sklopu posjeta, ministri će obići stazu oko jezera Mir (u 10 sati) i razgledati signalizacijske ploče – oboje financirano iz projekta Natura, za što je izdvojeno oko 2,2 milijuna kuna. Također, ministri će pregledati tvrđavu Grpaščak (oko 11 sati), za koju se priprema dokumentacija za obnovu koja će se prijaviti iz strukturnih fondova (vrijednost projekta oko 27 milijuna kuna). Prilikom posjeta PP Telašćica, glavne teme koje će se obraditi odnose se na ulaganja u zaštićena područja, projekt „Parkovi Hrvatske“ i održivi turizam.



Najave