Ministar Lorencin u radnom posjetu Požeško-slavonskoj županiji

Slika /arhiva/140515-psz-1.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin u sklopu obilaska slavonskih županija posjetio je danas Požeško-slavonsku županiju, gdje se susreo sa županom Alojzom Tomaševićem i predstavnicima turističkog gospodarstva županije. Glavne teme sastanaka odnosile su se na razvojne projekte i investicije u turistički sektor županije, a ministar Lorencin prvi je ministar turizma koji je posjetio Požeško-slavonsku županiju. Župan Tomašević istaknuo je osnovne gospodarske grane županije, poljoprivredu, drvnu industriju, vinogradarstvo i vinarstvo, a ministra je upoznao i s izradom strategije razvoja županije koja će obuhvaćati smjernice razvoja turizma. Dodao je kako Požega u turističkom smislu ima što za ponuditi, prvenstveno zbog bogate kulturne baštine. „Imamo velike mogućnosti i za razvoj zdravstvenog turizma, koji je već vrlo razvijen u Daruvaru, Lipiku i Pakracu, a vidimo i dodatne mogućnosti u razvoju županije putem povlačenja sredstava iz EU fondova“, rekao je župan Tomašević te dodao kako također vidi mogućnosti pozicioniranja Papuka i Omanovca kao skijaških destinacija. Ministar Lorencin je naglasio kako je turizam sektor koji se treba i može nadograđivati na prehrambeni sektor, istaknuvši da Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica podržavaju razvoj turizma na kontinentu.

Ministar turizma Darko Lorencin u sklopu obilaska slavonskih županija posjetio je danas Požeško-slavonsku županiju, gdje se susreo sa županom Alojzom Tomaševićem i predstavnicima turističkog gospodarstva županije. Glavne teme sastanaka odnosile su se na razvojne projekte i investicije u turistički sektor županije, a ministar Lorencin prvi je ministar turizma koji je posjetio Požeško-slavonsku županiju.

Župan Tomašević istaknuo je osnovne gospodarske grane županije, poljoprivredu, drvnu industriju, vinogradarstvo i vinarstvo, a ministra je upoznao i s izradom strategije razvoja županije koja će obuhvaćati smjernice razvoja turizma. Dodao je kako Požega u turističkom smislu ima što za ponuditi, prvenstveno zbog bogate kulturne baštine.

„Imamo velike mogućnosti i za razvoj zdravstvenog turizma, koji je već vrlo razvijen u Daruvaru, Lipiku i Pakracu, a vidimo i dodatne mogućnosti u razvoju županije putem povlačenja sredstava iz EU fondova“, rekao je župan Tomašević te dodao kako također vidi mogućnosti pozicioniranja Papuka i Omanovca kao skijaških destinacija.

Ministar Lorencin je naglasio kako je turizam sektor koji se treba i može nadograđivati na prehrambeni sektor, istaknuvši da Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica podržavaju razvoj turizma na kontinentu.

„Cilj ovog posjeta i obilaska područja Slavonije je osigurati na terenu prave informacije, ali i pravce razvoja turizma u Hrvatskoj. Također, želimo razgovarati o izmjenama Zakona o turističkim zajednicama koje se donose s ciljem bolje i efikasnije raspodjele novca, ali i zbog bolje raspodjele poslova kako bi se osigurali zadovoljavajući rezultati te kako bi se na održiv način upravljalo turističkim potencijalom ovog područja“, rekao je Lorencin te dodao kako ima želju obići sve dijelove Hrvatske jer samo na taj način može dobiti povratne informacije s terena, koje će biti temelj kreiranja novog sustava upravljanja na razini destinacija.



Pisane vijesti