Ministar Lorencin u Požegi uoči Svjetskog dana turizma

Slika /arhiva/2014_wtd_logo_hr.jpg

POZIV ZA NOVINARE

Uoči Svjetskog dana turizma (27. rujna) čija je ovogodišnja tema „Turizam i razvoj zajednice“, ministar turizma Darko Lorencin posjetit će u petak, 26. rujna 2014. godine, Požeško-slavonsku županiju.

Ministar Lorencin će u Požegi obići Tehničku i obrtničku školu, gdje će mu biti predstavljen turistički projekt geocachinga pod nazivom „Skriveno blago Požege“, kojeg su osmislili i provode učenici škole.

Predstavljanje projekta „Skriveno blago Požege“ održat će se u 11.00 sati (Tehnička i obrtnička škola Požega, Ratarnička ulica 1).

U nastavku, ministar će se na terenu okušati u geocachingu, na što su pozvani i svi ostali.

Važnost projekta u smislu promocije strukovnih zanimanja te uključivanje učenika strukovnih škola u turizam, prepoznalo je i Ministarstvo turizma te ga, putem programa „Promocija zanimanja“ u 2014. godini, financiralo s gotovo 25 tisuća kuna. Osim toga, projekt je odabran i kao jedan od pet najboljih projekata ovog programa.

Svjetski dan turizma obilježava se svake godine 27. rujna, a ovogodišnjom temom želi se istaknuti potencijal turizma za promicanje mogućnosti za zajednice diljem svijeta, kao i uloga koju zajednica ima u promicanju održivog razvoja turizma. Službena proslava ovogodišnjeg Svjetskog dana turizma, s pratećom konferencijom, održat će se u meksičkom gradu Guadalajari.
 



Najave