Ministar Lorencin u posjetu Istarskoj županiji

Slika /arhiva/150515_Aquacolors_L1.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin danas je tijekom boravka u Istarskoj županiji prisustvovao otvorenju zadnje, 6. etape biciklističke utrke Radfrühling 2015. te sudjelovao u ceremoniji svečanog otvorenja vodenog parka „Aquacolors“, jednog od najvećih vodenih parkova u ovom dijelu Europe. Riječ je o biciklijadi koju organiziraju Bavarski radio i televizija (s glavnim promotorom za dolazak gostiju Thomasom Gaitanidesom), novinske kuće Münchner Merkur i Tages Zeitung te tour operator I.D. Riva Tours iz Münchena, u suradnji s Turističkom zajednicom Istarske županije. Manifestacija se provodi već šesnaestu godinu zaredom, a sudjelovalo je oko 265 učesnika. Na finalnoj etapi bicikliste je pozdravio ministar turizma Darko Lorencin i istaknuo kako Hrvatska radi mnogo kako bi unaprijedila svoju biciklističku infrastrukturu, ali i promovirala cikloturizam. „Cikloturizam jedan je od proizvoda koje promoviramo programom Hrvatska 365, jer želimo privući što više biciklista, upravo iz Njemačke i Austrije. Hrvatska ima mnogo toga za ponuditi i izvan glavne turističke sezone, a prekrasnu prirodu i kulturnu baštinu često je najljepše doživjeti upravo s bicikla“, istaknuo je ministar turizma Darko Lorencin. Nakon otvorenja manifestacije u Rovinju, ministar Lorencin uz župana Istarske županije Valtera Flega, gradonačelnika grada Poreča Edija Štifanića, direktora parka Aquacolors Jaroslava Kruckya te vlasnika parka Aquacolors Františeka Studenka, sudjelovao je na svečanom otvorenju vodenog parka Aquacolors.

Ministar turizma Darko Lorencin danas je tijekom boravka u Istarskoj županiji prisustvovao otvorenju zadnje, 6. etape biciklističke utrke Radfrühling 2015. te sudjelovao u ceremoniji svečanog otvorenja vodenog parka „Aquacolors“, jednog od najvećih vodenih parkova u ovom dijelu Europe. Riječ je o biciklijadi koju organiziraju Bavarski radio i televizija (s glavnim promotorom za dolazak gostiju Thomasom Gaitanidesom), novinske kuće Münchner Merkur i Tages Zeitung te tour operator I.D. Riva Tours iz Münchena, u suradnji s Turističkom zajednicom Istarske županije. Manifestacija se provodi već šesnaestu godinu zaredom, a sudjelovalo je oko 265 učesnika. Na finalnoj etapi bicikliste je pozdravio ministar turizma Darko Lorencin i istaknuo kako Hrvatska radi mnogo kako bi unaprijedila svoju biciklističku infrastrukturu, ali i promovirala cikloturizam. „Cikloturizam jedan je od proizvoda koje promoviramo programom Hrvatska 365, jer želimo privući što više biciklista, upravo iz Njemačke i Austrije. Hrvatska ima mnogo toga za ponuditi i izvan glavne turističke sezone, a prekrasnu prirodu i kulturnu baštinu često je najljepše doživjeti upravo s bicikla“, istaknuo je ministar turizma Darko Lorencin.

Nakon otvorenja manifestacije u Rovinju, ministar Lorencin uz župana Istarske županije Valtera Flega, gradonačelnika grada Poreča Edija Štifanića, direktora parka Aquacolors Jaroslava Kruckya te vlasnika parka Aquacolors Františeka Studenka, sudjelovao je na svečanom otvorenju vodenog parka Aquacolors. Ovom prilikom Lorencin je istaknuo kako je riječ o jednoj od najvećih atrakcija na Jadranu u ovoj godini. „Cilj naše Strategije turističkog razvoja je da do 2020. godine budemo jedna od 20 turistički najkonkurentnijih zemalja na svijetu, a to ćemo postići stvaranjem atrakcija, kao što je ova te podizanjem kvalitete i strukture smještajnih objekata. Do 2020.godine u turistički sektor želimo ulaganja od 7 milijardi eura, a veseli činjenica da je brojka ulaganja u turizam svake godine sve veća“, naglasio je Lorencin i čestitao investitorima na dobro odrađenom poslu.

Aquacolors Poreč jedan je od najsuvremenijih aquaparkova u ovom dijelu Europe i najveći u Hrvatskoj koji će dnevno moći primiti do 5.000 gostiju. Park je otvoren je na lokaciji 2 kilometra južno od Poreča, pokraj Zelene lagune, a vrijedan je gotovo 200 milijuna kuna. 



Pisane vijesti