Ministar Lorencin s predstavnicima sindikata zaposlenih u turizmu

Slika /arhiva/130423-sind1.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin susreo se danas s predsjednikom Sindikata turizma i usluga Hrvatske Eduardom Andrićem te predsjednikom Sindikata Istre i Kvarnera Brunom Bulićem te njihovim suradnicima. Na prvom sastanku s predstavnicima sindikata koji djeluju u turizmu, ministar je naglasio važnost partnerskih odnosa i suradnje, te iznio prioritete u budućem radu Ministarstva turizma. Predstavnicima ova dva sindikata ministar je naglasio kako sindikate vidi kao partnere u realizaciji mjera i aktivnosti iz Strategije razvoja turizma do 2020. godine, koja će se uskoro naći na raspravi i usvajanju u Hrvatskom saboru.

Ministar istaknuo i važnost pripreme Strateškog marketinškog plana hrvatskog turizma za razdoblje 2014.-2018. te izmjene zakonodavnog okvira planirane za ovu godinu, naglasivši kako je za jačanje konkurentnosti hrvatskog turizma iznimno važno privući nove investicije, odnosno stvoriti potrebne uvjete za ulaganja u turizam. Govoreći o privatizaciji, ministar je istaknuo kako je cilj privatizirati 13 društava u većinskom državnom vlasništvu do kraja ove godine.

Na sastanku je bilo riječi i o važnosti korištenja sredstava iz fondova Europske unije, posebice kada je riječ o novim investicijama, koje su ujedno i preduvijet za nova radna mjesta, ali i o korištenju sredstava iz fondova EU za ljudske potencijale, odnosno cjeloživotno obrazovanje.



Pisane vijesti