Ministar Lorencin s članovima Kamping udruženja Hrvatske

Slika /arhiva/130723kuh1.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin boravio je danas u Istarskoj županiji i u Novigradu se sastao s gradonačelnikom Anteom Milosom i direktoricom TZ Vesnom Ferenac, s kojima je razgovarao o pozicioniranju grada kao središta sportskog turizma te o upravljanju destinacijom, razvoju novih proizvoda i investicijskim projektima. Gradonačelnik Milos zadovoljan je rezultatima turističkog prometa, koji je do danas u blagom porastu od 1 posto u odnosu na prošlu godinu, dodaviši kako je prošle godine Novigrad po prvi puta ostvario milijun noćenja i kako će biti vrlo zadovoljan ponavljanjem prošlogodišnjih rezultata, pri čemu, po broju noćenja, najveće učešće imaju kampovi s čak 36 posto. U nastavku, ministar Lorencin susreo se s članovima izvršnog odbora Kamping udruženja Hrvatske (KUH), s kojima je razgovarao o aktualnoj problematici kampinga, kao što su izmjene i dopune zakonodavnog okvira te o daljnjem razvoju kampinga i aktualnom stanju sezone.

Ministar turizma Darko Lorencin boravio je danas u Istarskoj županiji i u Novigradu se sastao s gradonačelnikom Anteom Milosom i direktoricom TZ Vesnom Ferenac, s kojima je razgovarao o pozicioniranju grada kao središta sportskog turizma te o upravljanju destinacijom, razvoju novih proizvoda i investicijskim projektima. Gradonačelnik Milos zadovoljan je rezultatima turističkog prometa, koji je do danas u blagom porastu od 1 posto u odnosu na prošlu godinu, dodaviši kako je prošle godine Novigrad po prvi puta ostvario milijun noćenja i kako će biti vrlo zadovoljan ponavljanjem prošlogodišnjih rezultata, pri čemu, po broju noćenja, najveće učešće imaju kampovi s čak 36 posto.

U nastavku, ministar Lorencin susreo se s članovima izvršnog odbora Kamping udruženja Hrvatske (KUH), s kojima je razgovarao o aktualnoj problematici kampinga, kao što su izmjene i dopune zakonodavnog okvira te o daljnjem razvoju kampinga i aktualnom stanju sezone. Prema podacima Državnog zavoda zastatistiku (DSZ), broj dolazaka turista u kampove za prvih pet mjeseci u plusu je za 4 posto, a broj noćenja za 13 posto, dok je u svim jadranskim županijama broj noćenja u kampovima za prvih pet mjeseci također u plusu. Isto tako, udio kamova u ukupnom turističkom prometu čini 25 posto, a prema Strategiji razvoja hrvatskog turizma, taj bi udio do 2020. godine trebao i dalje ostati isti, uz unaprjeđenje kvalitete ponude.

Predsjednik Izvršnog odbora Kamping udruženja Hrvatske Tihomir Nikolaš naglasio je da prema njihovim neslužbenim podacima kampovi na razini Hrvatske i do  20.srpnja bilježe porast od 2 posto te se nada dobroj sezoni. Članovi izvršnog odbora pozdravili su i inicijativu Ministarstva turizma u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja, da se kamp odmorišta, osim u turističkim zonama kao što je bilo do sada, također otvaraju i u gradovima, manjim mjestima, uz prometnice i na drugim prikladnim lokacijama na kojima je prema prostornim planovima moguća gradnja ovakvih objekata.

Nakon sastanka, ministar je u pratnji predsjednice Uprave Laguna Novigrad Zrinke Bokulić te članova IZ KUH-a obišao kamp Sirena.



Pisane vijesti