Ministar Lorencin primio veleposlanicu Bugarske u RH Tanyu Dimitrovu

Slika /arhiva/w131112-bylg1.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin susreo se danas s veleposlanicom Bugarske u RH Tanyom Dimitrovom, s kojom je razgovarao o postojećoj dobroj suradnji, ali i mogućnostima za daljnje jačanje prijateljskih odnosa između Hrvatske i Bugarske na području turizma. Ministar je naglasio kako je ove godine usvojena Strategija razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, koja je putokaz kako upravljati turističkom budućnošću te istaknuo kako se radi i na drugom strateškom dokumentu - Strateškom marketinškom planu. Tanya Dimitrova istaknula je dobru suradnju između dvije zemlje te podršku koju je Bugarska dala Hrvatskoj prilikom pregovora i ulaska u Europsku uniju. Pozvala je na nastavak dobre suradnje i u okviru institucija Europske unije, ali i na nastavak dobrih odnosa u okviru UNWTO-a.

Ministar turizma Darko Lorencin susreo se danas s veleposlanicom Bugarske u RH Tanyom Dimitrovom, s kojom je razgovarao o postojećoj dobroj suradnji, ali i mogućnostima za daljnje jačanje prijateljskih odnosa između Hrvatske i Bugarske na području turizma. Ministar je naglasio kako je ove godine usvojena Strategija razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, koja je putokaz kako upravljati turističkom budućnošću te istaknuo kako se radi i na drugom strateškom dokumentu - Strateškom marketinškom planu.

Također, napomenuo je kako se upravo aktivno radi na reformi sustava turističkih zajednica, te na mogućnostima korištenja europskih fondova u svrhu razvoja javne turističke infrastrukture, jačanja malog i srednjeg poduzetništva te razvoja ljudskih potencijala u turizmu.

Bugarska veleposlanica Tanya Dimitrova istaknula je dobru suradnju između dvije zemlje te podršku koju je Bugarska dala Hrvatskoj prilikom pregovora i ulaska u Europsku uniju. Pozvala je na nastavak dobre suradnje i u okviru institucija Europske unije, ali i na nastavak dobrih odnosa u okviru UNWTO-a.

Na susretu se raspravljalo o pitanju viza te o mogućnostima pojednostavljenja i ubrzanja procedure te o mogućnostima bolje prometne povezanosti s naglaskom na avio prijevoz.
 



Pisane vijesti