Ministar Lorencin otvorio 4. Balkan Spa Summit

Slika /arhiva/101014_balkanspa1.jpg

"Zdravstveni turizam je izuzetno važan segment turističke industrije koji Strategija razvoja turizma RH do 2020. godine definira kao jedan od deset najvažnijih turističkih proizvoda. Osim toga, wellness i zdravlje su jedan od šest turističkih proizvoda koje promoviramo i projektom Hrvatska 365 čija je provedba počela ove jeseni, a koji je usmjeren na jačanje pred i posezone“, rekao je ministar turizma Darko Lorencin na današnjem otvorenju 4. Balkan Spa Summitu koji se do 12. listopada održava u Termama Tuhelj. Cilj ovog stručnog skupa je međusobno povezivanje i suradnja na podizanju kvalitete spa i wellness ponude, zdravstvenog turizma i ljudskih potencijala. Na skupu sudjeluje stotinjak predstavnika spa i wellness ponude te zdravstvenog turizma iz 12 zemalja jugoistočne Europe, uz predavače i stručnjake iz područja zdravstvenog turizma iz Austrije, Njemačke, Velike Britanije i SAD-a. Ovogodišnji Summit održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, uz potporu predsjednika RH Ive Josipovića te u surganizaciji Hrvatske gospodarske komore.

"Zdravstveni turizam je izuzetno važan segment turističke industrije koji Strategija razvoja turizma RH do 2020. godine definira kao jedan od deset najvažnijih turističkih proizvoda. Osim toga, wellness i zdravlje su jedan od šest turističkih proizvoda koje promoviramo i projektom Hrvatska 365 čija je provedba počela ove jeseni, a koji je usmjeren na jačanje pred i posezone“, rekao je ministar turizma Darko Lorencin na današnjem otvorenju 4. Balkan Spa Summitu koji se do 12. listopada održava u Termama Tuhelj.

Cilj ovog stručnog skupa je međusobno povezivanje i suradnja na podizanju kvalitete spa i wellness ponude, zdravstvenog turizma i ljudskih potencijala. Na skupu sudjeluje stotinjak predstavnika spa i wellness ponude te zdravstvenog turizma iz 12 zemalja jugoistočne Europe, uz predavače i stručnjake iz područja zdravstvenog turizma iz Austrije, Njemačke, Velike Britanije i SAD-a. Ovogodišnji Summit održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, uz potporu predsjednika RH Ive Josipovića te u surganizaciji Hrvatske gospodarske komore.

Ministar je na skupu također istaknuo kako je u završnoj fazi priprema akcijskog plana za zdravstveni turizam koji će omogućiti i privatnom sektoru planiranje investicija i razvijanje lječilišnog turizma u budućnosti, ali da Ministarstvo turizma poduzima i niz drugih aktivnosti za dodatno njegovo jačanje.

„Kako bi se ovaj segment dodatno razvijao, osim pripreme akcijskog plana, prilagodili smo zajedno s Ministarstvom zdravlja brojne propise. Industrija zdravstvenog turizma i wellness usluga kontinuirano raste i ima veliku ulogu upravo na kontinentu, s time da je sve jača ponuda i u priobalju. U posljednjih deset godina došlo je do iznimno velikog razvoja i privatnih klinika, a nama kao javnom sektoru bitno je da se taj segment integrira u turistički proizvod te da se ostvare sinergijski učinci“, zaključio je ministar.



Pisane vijesti