Ministar Lorencin o važnosti upravljanja destinacijama

Slika /arhiva/130417-htz1.jpg

Upravljanje destinacijama bila je glavna tema današnjeg sastanka ministra turizma Darka Lorencina s direktoricom Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić i direktorima županijskih turističkih zajednica. Ministar je pritom istaknuo važnost upravljanja našom turističkom budućnošću te naglasio kako je s tim ciljem pripremljena i Strategija razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, koja daje konkretne smjernice i aktivnosti koje je u tom smislu potrebno poduzeti. Podsjetio je kako je u intenzivnoj pripremi i Strateški marketinški plan hrvatskog turizma za razdoblje od 2014. do 2018. godine.

Upravljanje destinacijama bila je glavna tema današnjeg sastanka ministra turizma Darka Lorencina s direktoricom Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić i direktorima županijskih turističkih zajednica.

Ministar je pritom istaknuo važnost upravljanja našom turističkom budućnošću te naglasio kako je s tim ciljem pripremljena i Strategija razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, koja daje konkretne smjernice i aktivnosti koje je u tom smislu potrebno poduzeti.

Podsjetio je kako je u intenzivnoj pripremi i Strateški marketinški plan hrvatskog turizma za razdoblje od 2014. do 2018. godine.

Najavio je i izmjenu Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, kako bi se turističke zajednice prilagodile spomenutim strateškim dokumentima i još učinkovitije upravljale odredištima, što je nužno za podizanje konkurentnosti i ostvarenje zacrtanih ciljeva iz Strategije.



Pisane vijesti