Ministar Lorencin na konferenciji povodom najave „Swatch Beach Volleyball Major Porec“

Slika /arhiva/mint.jpg

POZIV ZA NOVINARE

Ministar turizma Darko Lorencin sudjelovat će na konferenciji za medije povodom velikog odbojkaškog spektakla „Swatch Beach Volleyball Major Porec“, koji će se od 2. do 7. lipnja održati u Poreču.

Konferencija za medije će se održati 8. travnja u 12 sati u Poreču (uvala Peškera), a osim ministra Lorencina na konferenciji će nazočiti generalni direktor tvrtke Beach Majors Hannes Jagerhofer, gradonačelnik Poreča Edi Štifanić, direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić, globalni voditelj sporta i evenata tvrtke Swatch Patric Schmidlin, predsjednik Hrvatske odbojkaške udruge Zdeslav Barač te osvajač zlatne olimpijske medalje u Londonu 2012. Julius Brink.

Poreč Major prvi je turnir Swatch Beach Volleyball Major Series u 2015. - konglomerat je četiri najveća i najprestižnija događaja u sklopu FIVB World Tour koji predstavlja drugi dio kvalifikacija za Olimpijske igre 2016. godine. Nagradni fond iznosi 800.000 dolara po turniru.

Na centralnom terenu u uvali Peškera očekuje se pet tisuća posjetitelja, a osim sportskog dijela, turnir se odlikuje i zabavnim sadržajima oko terena.



Najave